Rabu, 15 Julai 2015

SARAWAK REPORT DAN PEMIMPIN PEMBANGKANG SUDAH KANTOI, KALI INI JELAS SUDAH PERMAINAN JAHAT MEREKA!!

Sepandai - pandai tupai melompat akhirnya tersungkur juga ia ke tanah, sehebat implikasi pembohongan hanya untuk menjatuhkan DS Najib, hebat lagi kebenaran yang hakiki.

Kepada yang termakan berita pembohongan SR tu, sudah-sudahlah, jangan dilimpahi najis fitnah itu.

PERPERANGAN YANG DIHADAPI SEKARANG ADALAH DIANTARA "BAYANG-BAYANG DAN HANTU".

YANG FAHAM SAHAJA MENGERTI.

KENYATAAN MEDIA
UNTUK SIARAN SEGERA
JULAI 15, 2015

Telah dibawa kepada perhatian saya pagi ini, satu laporan polis yang telah dibuat oleh seorang pengadu di mana satu bukti baru telah dikemukakan tentang salah-laku pengendali laman web Sarawak Report: Claire Rewcastle Brown.

Laporan polis itu mendakwa Claire Brown telah melakukan pemalsuan fakta berkaitan isu 1MDB, Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak, Datin Sri Rosmah Mansor, Reza Aziz, Petrosaudi dan isu-isu lain yang berkait-rapat dengan 1MDB.

Pengadu tersebut mendakwa beliau mempunyai bukti kukuh bahawa wujudnya niat jahat oleh pihak-pihak berkepentingan untuk melunaskan sebuah misi yang bergelar: “Mission to criminalize Dato Seri Najib Tun Razak dan 1MDB”.

Selain daripada itu, pengadu juga mendakwa bahawa niat jahat itu bertujuan untuk menjatuhkan nama baik dan maruah kerajaan dalam mentadbir-urus negara, di samping bertujuan untuk memesongkan rakyat supaya membenci kerajaan.

Pengadu juga mendakwa bahawa segala tindakan – termasuk pemalsuan fakta yang dilakukan oleh pihak-pihak berkepentingan tersebut – telah memberi tekanan kepada ekonomi negara.

Saya difahamkan bahawa bukti baru yang dikemukakan oleh pengadu kepada pihak polis – termasuk sebuah video pengakuan seorang individu yang terlibat secara langsung dalam perbuatan memalsukan fakta, penerbitan dan penyebaran fakta palsu – di laman web Sarawak Report.

Sehubungan dengan itu, saya menggesa supaya pihak Polis Diraja Malaysia dapat memberi perhatian khusus terhadap laporan polis yang dibuat oleh pagi tadi dan siasatan segera dilakukan tanpa lengah lagi.

Saya juga memohon pihak polis untuk segera menghubungi rakan sejawat mereka dalam Interpol, supaya individu-individu yang dinamakan dalam video pengakuan tersebut dapat disoal siasat oleh pihak Interpol dan polis United Kingdom. Ini penting agar bukti-bukti lain yang masih dalam tangan atau pegangan mereka tidak dimusnahkan atau dialihkan oleh pihak-pihak yang berkepentingan.

Saya telah dimaklumkan bahawa individu-individu warga British yang dinamakan dalam video pangakuan tersebut hanya akan memberi keterangan jika ada penyiasatan rasmi oleh pihak berkuasa di United Kingdom.

Menurut kandungan salinan laporan polis tersebut, video pengakuan yang dibuat oleh seorang individu turut mendedahkan beberapa nama pemimpin pembangkang yang didakwa bersengkokol dengan Clare Brown dan Sarawak Report. Pendedahan ini perlu disiasat rapi oleh Polis untuk mencari kebenaran dan keadilan kepada semua pihak yang terbabit dalam isu 1MDB.

Selain daripada video pengakuan tersebut, saya dimaklumkan bahawa pengadu juga telah menyerahkan kepada pihak polis, sesalinan email yang didakwa telah ditulis oleh Claire Brown. Antara isi kandungan email yang bertarikh 1 Mac 2015 tersebut, Claire Brown telah didakwa menulis:

“Thanks! Yes it was quite a job!…. sitting up night after night cleverly ‘forging’ all those documents!!!!!”

Pada masa ini, apa yang dimaksudkan oleh Claire Brown melalui email itu tidak dapat dipastikan. Tetapi oleh kerana sejak akhir-akhir ini ramai pihak yang ragu dengan Claire Brown dan laporan Sarawak Report memalsukan fakta, saya berharap pihak Interpol, polis United Kingdom serta Polis Diraja Malaysia dapat menyiasat apa yang dimaksudkan dalam email berkenaan.

Akhir sekali, saya berkeyakinan tinggi bahawa pihak Polis Diraja Malaysia akan menyiasat laporan polis ini dengan terperinci, profesional dan telus. Saya juga mempunyai tahap keyakinan yang sama bahawa pihak Interpol akan memberi kerjasama kepada Polis Diraja Malaysia untuk mengesahkan dan mencari kebenaran dalam isu pemalsuan fakta dalam Sarawak Report.

Datuk Abdul Rahman Dahlan
Pengarah Strategik Komunikasi Barisan Nasional, Putrajaya, Malaysia

7 ulasan:

  1. Bagus, mampus kau Claire Brown Sarawak Report.
    Mampus jugak kau pemimpin pembangkang, terutama Nurul Izzah yang dahulu sudah mendedahkan yang keluarga mereka akan memberi tekanan kepada DS Najib dan DS Rosmah apabila bapak mereka anwar dipenjarakan.

    BalasPadam
  2. harap pihak kerajaan ambil tindakan segera... jangan lengahkan sehingga memesong kepercayaan rakyat... pihak pembangkang yang dikuasai oleh golongan kafir dan kaki putar belit akan sentiasa berusaha menjatuhkan kerajaan yg dipimpin oleh melayu Islam...

    BalasPadam
  3. Kegilaan melampau nak berkuasa dgn apa cara sekalipun tidak mendatangkan keberkatan.Mengaibkan org bukan cara org beragama...ia standard hati babi yahudi dan cina babi dap.Cina babi dap yg rasis dan memburukkan melayu dan hukum Allah telah menimbulkan kebencian pada kaum cina wlpun bukan semua yg bersalah.Sikap sombong tanpa peduli dgn individu2 cina yg mghina bangsa dan agama mendatang padah pd keharmonian negara.Cth paling mudah...si sundal lelaki alvin tam diagungkan tanpa ada seorg wakil pakatan pukimak yg berani menegur hingga dia dianggap mewakili keseluruhan cina yg mghina Islam.Begitu juga dgn kalimah Allah yg sepatutnya isu sensitif tetapi sengaja dimainkan oleh maharaja angkuh cina babi dap.
    Menyentuh ttg 1mdb...harap kebenaran akan muncul.Kpd yg melatah...join pasukan penyiasat krn mgkin suruhanjaya yg ada wlpun terdiri dpd puak pakatan n bn belum cukup bijak dan neutral.Sila mohon jadi ahli agar sakit melatah dan meroyan sembuh wlpun mgkin tidak sepenuhnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju dgn tuan. Amin.

      Padam
  4. WSJ/S.Repot dll tu memang sebenaqnya media ZIONIS/Barat-amat-KEPARAT! Pernah si media-media Barat/Zionis KEPARAT ni serang pemimpin ISrael/Barat depa sendiri yg. mendpt. dana termasuk utk. kempen pilihanraya depa, dari sy.-sy. SENJATA yg. mendpt. KEUNTUNGAN berBILLION utk. tak habis-habis MENYERANG/MEROMPAK Dunia Islam sewenangnya?

    Aku syak ramai pemimipin Islam/Melayu yg. jadi PENGKHIANAT telah di"BLACKMAIL" - samada ke atas dirinya atau keluarganya oleh PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!! Kerana perangai GANJIL Tun (yg. sebelum ni beriya amat anti-Barat yg. pro Zionis) sampai boleh jumpa si BETINA-omputih KEPARAT S.Repot tu - amat tak logik!

    Si BETINA omputih-KEPARAT S.Repot (patutnya diHARAMkan selamanya masuk M'sia kita ni) ini disyaki DALANG belakang kumpulan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu dari puak DAPBANGKAI/PKRHOMO ini yg. KELENTONG psl. IMDB ni, termasuk puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak - adalah si KULI-rejim-rejim PENGGANAS Barat/NATO-ISrael/Zionis, yang memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara!

    Dan BETINA ni juga sebenaqnya adalah adik ipar kpd. bekas PM UK yg. amat pro-ISrael/Zionis, Gordon Brown yg. terlibat bersama Blair utk. melancarkan perang Iraq yg. telah menyebabkan BERJUTA Bumiputera Arab Islam Iraq diBUNUH/diROMPAK/diPERKOSA dgn. amat KEJAM dlm. GENOSID oleh tentera PENGGANAS US/UK – lihat di http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008:

    ……MOSSAD CONTROLS BRITAIN

    The evidence indicates that Israeli intelligence has near complete control of the leading political parties in Britain and the United States. While the Zionist political controllers in London and Washington are well known to the owners of the mass media, discussion of the subject of Zionist or Israeli control of the parties is censored in the media outlets they control. This censorship illustrates how Zionist control of the media serves to deceive the people and cause extreme harm to the nations.

    Specific examples of the current pro-Israel bias in the mass media would include the media's unquestioning support of the 9-11 cover-up, the costly and disastrous wars in Iraq and Afghanistan, and the trillion dollar "bail-out." The complete lack of transparency in U.S. elections and discussion of the secretive private companies that run our elections are also censored subjects.

    The utterly fraudulent Zionist construct called the "War on Terror" and the illegal wars in Iraq and Afghanistan have all been designed and forced onto the American and British nations by Zionists who control the political systems of London, New York, and Washington.

    In Britain, the two political leaders who have promoted and supported the Zionist agenda and wars of aggression are Tony Blair and Gordon Brown. Their Zionist paymasters and handlers are not hard to discern, although they are never discussed in the media in such terms……

    Nek Tempoyak.

    BalasPadam
  5. Zaman sekarang adalah zaman fitnah. 'Ulama' sendiri pun kaki fitnab.

    BalasPadam
  6. Ooooo...patutla Mahathir tiba2 pertahankan tony puaka....ada cerita rupanya.

    BalasPadam