Jumaat, 11 Mac 2016

PATUTLAH ORANG PANGGIL DIA SEMBAB, SEBAB BLUR SEPANJANG MASA!!

Maaflah TS Muhyiddin, kadang-kadang-kadang perilaku kamu sebagai bekas Timbalan Perdana Menteri amatlah memalukan, malah, sikap kamu yang kemaruk nak sesuatu membuktikan yang layak kamu dipecat, malah kebodohan kamu juga memungkinkan sekiranya kamu menjadi Perdana Menteri maka jahanamlah institusi, hancurlah organisasi.

Licik kamu ibarat ikan piranna yang pantang nampak habuan.

Fikirkan.. Nilaikan.

Siri Jawapan Stail 'Bengong' Bagi Sebarang Kenyataan Yang Bengong

Siri Kedua: Jawapan 'Bengong' Bagi Kenyataan TSMY 8 Mac 2016.

Kenyataan 1: Mereka nampaknya tidak senang dengan kejayaan Tun Dr Mahathir menghimpunkan tokoh-tokoh BN, Pakatan Harapan, PAS dan masyarakat sivil untuk duduk bersama mendesak Datuk Seri Najib supaya berundur.

Jawapan 1: Bengong! Bukan tak senang TSMY, tapi gila tak boleh masuk akal tengok LKS dgn Tun M duduk semeja. Segala prinsip yang Tun M dan TSMY sendiri laungkan tentang ancaman dan bahaya DAP selama ni boleh di'tong sampah'kan.

Yang lain ade la ampun sikit, tapi tengok Tun M ngan LKS ni terus rasa that's it la Tun M. Cukup-cukuplah. Kalau Deklarasi 'Bengong' dengan LKS ni gagal, nak berpakat ngan sape lak? Zionis? Israel? Amerika? Ish...

Kenyataan 2: Deklarasi Rakyat bukan agenda mana-mana parti politik. Ia terbit daripada kesedaran individu daripada pelbagai latar belakang sosial dan politik yang sedar bahawa kedudukan Najib sebagai Perdana Menteri sudah tidak wajar lagi memandangkan beliau terpalit dengan pelbagai skandal kewangan yang menjejaskan keyakinan rakyat kepada beliau untuk memimpin Malaysia.

Jawapan 2: Bengong! Kalau yang berhimpun tu semua pemimpin dari parti politik, dah memang agenda politik la! Adooo laaa TSMY oi... Tak nampak seorang pun yang tidak mempunyai agenda politik dalam Rumah Alumni UM hari tu. Semuanya pun ada kepentingan, jangan nak bohong!

Skandal kewangan apa lagi TSMY oi, semua pun dah dijawab. 1MDB? 86 kali dalam mesyuarat MT, lebih 100 kali dalam mesyuarat kabinet dibincangkan dan MK2 jumpa personal dengan TSMY bawak fail bentang selama 40 minit, kenapa TSMY sikit pun tak buka atau sentuh fail tu?

Nanti TSMY disoal di akhirat kenapa tak buka fail tu. TSMY tak takut ke?

Kenyataan 3: Malah imej negara kita juga terjejas teruk di peringkat antarabangsa.

Jawapan 3: Bengong! Disebabkan imej negara TERUK di peringkat antarabangsa, beberapa perkara berikut berlaku:

a. Arab Saudi anugerahkan Prasarana untuk mengendalikan operasi LRT dan keretapi di Mekah.

b. MAHB dijemput untuk membida operasi King Abdulaziz International Airport.

c. Najib Razak dijemput berjumpa Raja Salman, Raja Arab Saudi.

d. Najib Razak PM pertama jejak kaki kat Gaza, Palestin.

e. Najib Razak, pemimpin luar pertama berucap di Great Hall of the People, Beijing, China.

f. Najib Razak beri ucaptama pada US-Asean Summit kat LA.

Banyak lagi la, TSMY google jer semua keluar.

Kenyataan 4: Hakikatnya, Deklarasi Rakyat adalah perjuangan rakyat yang merentasi ideologi politik, kaum dan agama untuk menentang kemungkaran, menyelamatkan Malaysia dan menebus kembali maruah negara.

Jawapan 5: Bengong! Dekat dalam Rumah Alumni tu berapa banyak kemungkaran pernah mereka buat.

a. LKS dengan pencetus 13 Mei, nak roboh kg Melayu kat Penang, deklarasi di Red Rock Hotel, Kalimah Allah, Bible dalam bahasa Melayu dan lain-lain.

b. Azmin Ali dengan cerita pintu gerbang, masalah air, DEIG, jual harta Selangor untuk Melayu kepada kaum lain, cerita ais krim dalam tandas dan lain-lain.

c. Mat Sabu dengan cerita Tabung Memali yang disonglapnya, cerita bilik hotel 112. Mulut macam puaka maki, fitnah sana-sini.

Ni baru 3 orang sahaja yang dipetik. Yang lain tu semua dah tau la apa 'kemungkaran' masing-masing!

Kenyataan 5***: Jika Najib boleh duduk sepentas dengan Presiden PAS Datuk Seri Hj Hadi Awang atas nama kerjasama politik, mengapa pula Tun Mahathir, saya dan Mukhriz tidak boleh duduk semeja dengan tokoh-tokoh di atas untuk menyelamatkan Malaysia? Mengapa perlu digunakan standard yang berbeza untuk kami berbanding Najib?

Jawapan 5***: Paling Bengong! Apa punya pemikiran la TSMY ni nak samakan Najib + Hj Hadi dengan Tun M + LKS?!

Malas la nak cerita mende ni. Budak-budak pun tau beza la!

Najib + Hj Hadi adalah untuk penyatuan orang Melayu. Nak lawan fitnah dan serangan DAP terhadap orang Melayu dan Islam. Nak selamatkan negara ni daripada hancur dipijak dek kaum chauvinis DAP ni.

Tun M + LKS takde niat dalam deklarasi tu pun nak bantu orang Melayu dan Islam. Hanya berniat nak menjatuhkan seorang pemimpin Islam!

Tak sangka TSMY boleh 'secerdik' ini nak buat perbandingan sedemikian. Bengong!

Kenyataan 6: Terbaharu, maklumat berkaitan 1MDB tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Kita tahu bahawa skandal 1MDB telah menjadi isu besar yang menarik perhatian rakyat dan masyarakat antarabangsa. Malah Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara juga sepatutnya membentangkan hasil siasatan mereka ke atas 1MDB di Dewan Rakyat, iaitu institusi demokrasi tertinggi negara, untuk pengetahuan umum. Adakah kerajaan pimpinan Najib ingin menyorok lebih banyak penyelewengan berhubung skandal 1MDB daripada pengetahuan rakyat? Adakah ini satu tindakan yang demokratik?

Jawapan 6: Bengong! Ni TSMY baca suratkhabar atau portal mana ni? Atas arahan auditor general, laporan PAC 1MDB ini adalah dibawah OSA sehingga dibentangkan di parlimen. Sebab tak mau ada mangkuk yang sebarkan sekerat-sekerat macam kes surat Bank Negara ke Tabung Haji tu.

Berapa ramai yang tutup akaun lepas tu menyesal. TSMY dan isteri pun tutup akaun Tabung Haji gak kan?

TSMY pun dalam parlimen gak, jangan la balik awal macam hari pertama tu! Duduk dan tunggu persidangan dalam tu. Dah tanggung jawab TSMY sebagai ahli parlimen, orang dah undi TSMY lepas tu suka-suka jer keluar dewan balik rumah, tido. TSMY bukan ada jawatan apa-apa pun yang nak disibukkan kat luar tu. Nak kata menteri bukan, Timb Presiden pun bukan. Apasal nak balik awal?!

Kenyataan 7: Mereka juga berkata seorang Perdana Menteri tidak boleh dijatuhkan kecuali menerusi pilihanraya. Di sinilah letaknya kesilapan besar mereka. Jika sebahagian besar rakyat menolak kepimpinan Najib, maka sewajarnyalah Najib berundur sekarang. Jangan tunggu sampai pilihanraya. Jika rakyat menolak Najib dalam pilihanraya bermakna mereka akan menolak BN secara total. Ini akan menyebabkan BN kalah dalam pilihanraya.

Jawapan 7: Bengong! Macam mana nak ukur sebahagian besar rakyat tolak DS Najib? Melalui Pilihanraya la wei. Takpun gunakan kuasa dalam perlembagaan UMNO untuk panggil persidangan khas lepas tu buat undian tak percaya kat Presiden parti. Ada berani ke TSMY?

Ada kaedahnya dan tak perlu nak heret rakyat ke jalanan. Ni masalah Tun M + TSMY + DSMM dengan DS Najib, kamu gi heret rakyat sama, hasut mereka benda yang fitnah, palsu dan bukan-bukan lepas tu nak kata kaedah ni betul. Bengong!

Kenyataan 8: Tujuan Deklarasi Rakyat ialah untuk mendesak Najib supaya meletak jawatan sebagai Perdana Menteri. Peletakan jawatan Najib tidak akan menyebabkan kerajaan BN digulingkan. Sebaliknya, ia akan memberi laluan kepada proses tindakan undang-undang diambil terhadapnya dan beliau diadili dengan seadilnya di mahkamah. Seterusnya, reformasi institusi secara total perlu dilaksanakan untuk mewujudkan sebuah kerajaan yang bersih, telus dan amanah.

Jawapan 8: Bengong! TSMY pernah ke buat laporan polis terhadap PM? Pernah ke buat laporan kat SPRM? Yang TSMY buat hanyalah kenyataan media, sidang media sahaja. Kan ada akta Whistleblower tu, gunakan la. Ni dok buat kenyataan media je takde nak buat laporan polis ke apa ke lepas tu kata sistem kehakiman tak telus.

Cakap kerajaan BN tak akan digulingkan, yang bersepah dekat meja tu parti pembangkang DAP, PKR ngan PAN tu nak dok saja tengok BN lagi memerintah? Mereka ni yang nak memerintah TSMY oi!

Kenyataan 9: Desakan supaya Perdana Menteri berundur tanpa menunggu pilihanraya dengan tidak mengubah kerajaan sedia ada bukan perkara baharu sebagaimana yang pernah berlaku di zaman pimpinan Tunku Abdul Rahman, Tun Hussein Onn dan terakhir Tun Abdullah Ahmad Badawi yang berundur untuk memberi laluan kepada Najib. Dalam semua keadaan kerajaan BN pada waktu itu tidak terjejas.

Jawapan 9: Bengong! Masa Pak Lah tu MT memainkan peranan untuk mendesak. Bahagian-bahagian UMNO juga mendesak dan bilangan mereka lebih ramai daripada yang TSMY buat ni. Tunku dan Tun Hussein pun melakukan peralihan kuasa bukan sebab yang macam Tun M + LKS buat ni. Tak pernah libatkan pemimpin pembangkang pun!

Kenyataan 10: Cuma yang berbeza ialah latar belakang tuntutan berundur adalah atas sebab politik bukan atas isu skandal yang berkait dengan persoalan moral dan integriti sebagaimana yang berlaku terhadap pimpinan Najib sekarang. Ia bukan lagi isu kepimpinan UMNO, tetapi sudah melimpah menjadi isu negara. Justeru pemimpin dari pelbagai latar belakang politik sanggup mengenepikan perbezaan dan bersatu azam semata-mata untuk menyelamatkan negara. Dengan langkah berani ini, amat tidak wajar kami dianggap menjual maruah dan harga diri, bangsa dan agama.

Jawapan 10: Bengong! Dah pulak dok kata Lim Kit Siang dan DAP bersatu demi menyelamatkan negara. Nak selamatkan daripada apa TSMY?

Nak selamatkan kroni-kroni Tun M yang sebenarnya kan? Francis Yeoh dari YTL dah desak sama Tun M dengan TSMY kan? 1BestariNet la, IPP yang 1MDB beli semua la, dan banyak lagi projek-projek kroni ni sangkut sebab Najib tak luluskan. Itu sebenarnya.

Masa TSMY jadi MB Johor dulu, berapa banyak tanah-tanah strategik di Johor dijual kepada Singapura? Itu semua tempat landing kapal perang Singapura kalau-kalau lah berlaku perperangan dengan Singapura nanti!

Lepas tu sembang harga diri, bangsa dan agama. Kelakar betul!

Kenyataan 11: Selama 40 tahun saya di dalam politik, tidak pernah sedetikpun saya bertindak menggadai prinsip perjuangan saya. Tidak masuk akal tindakan saya menggesa Najib meletakkan jawatan kerana kemungkaran yang terpalit kepadanya, maka saya dikatakan menggadai perjuangan untuk agama, bangsa dan negara. Bukankah menentang kemungkaran itu satu kewajipan dalam Islam? Saya sebagai seorang Muslim, hanya menjalankan kewajipan saya di sisi agama. Saya yakin rakyat, terutamanya orang Melayu, cukup bijak untuk menilai mana yang hak dan mana yang batil.

Di sisi Islam, perjuangan menentang kemungkaran menentukan tahap keimanan seorang Muslim. Saya tidak mahu disoal diakhirat kelak apa yang saya buat untuk menentang kemungkaran ketika saya masih berupaya untuk melakukannya. Saya tahu bahawa ia bukan sesuatu yang mudah dan amat menguji kesabaran. Tetapi saya yakin bahawa Allah s.w.t akan sentiasa bersama-sama orang yang sabar.

Jawapan 11: Bengong! Sekali imbas sahaja di meja bersama Tun M dengan TSMY tu Lim Kit Siang, Azmin Ali dan Mat Sabu dah cukup dah. Orang Melayu bukan sebodoh yang TSMY fikirkan. Selama inipun, Tun M dan TSMY dok mencanangkan DAP ni musuh Islam. Dah terpahat dah pun di kepala orang Melayu yang DAP ni musuh Islam.

Tak rasa ke DAP ni ada muslihat dan mempergunakan sahaja TSMY dan Tun M untuk mendapatkan sokongan orang Melayu?

Sembang 40 tahun dalam politik tak pernah buat dosa. Tengok balik diri sendiri tu TSMY. Apa yang TSMY buat masa jadi MB Johor, masa jadi Menteri Pendidikan, berapa banyak projek yang TSMY bagi kat kroni Tun M, kat Singapura dan lain-lain lagi yang tak menguntungkan negara dan rakyat. Berapa ribu cikgu-cikgu yang komplen dengan TSMY akibat daripada 1BestariNet yang gagal tu!

Kewajipan utama nak hormat Ulil Amri pun TSMY tak buat, nak sembang hal lain. Kalau betul TSMY orang yang sabar, TSMY takkan buat deklarasi bersama-sama musuh Islam, DAP.

Sekian Siri Jawapan 'Bengong" terhadap Kenyataan 'Bengong" TSMY 8 Mac 2016.

#JawapanBengong
#RespectMyPM

17 ulasan:

 1. Aduhaiii...bodek jee kerja ko...ko tulislah apapun..rakyat takkan percaya..dan tolonglah jgn memaslankan diri anda admin..carilah tuan baru..ProOO00ootTt

  BalasPadam
  Balasan
  1. OI si TODI-PENYAMAQ BANGKAI BABI PORNO/HOMO-RASIS HARAM JADAH, lu HOMO aahhh - apahal lu manyak suka itu belak aaahhh...hali-hali lu belak itu atas muka kit SIAL aaahhh?! Dan lu hali-hali aaah, manyak sedap itu lahap taik kit SIAL aaahhh?!

   Aiya, puak HOMO mcm. lu aahhh, memang puak BINATANG BUAS wohhh! Ini mcm aaahhh?! Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!

   OI si TODI JUBOQ BABI RASIS-EJEN ZIONIS HARAM JADAH, lu jgn. nak MENYAMAQlah si PENAKUT oi! lu manyak sedap itu JILAT JUBOQ BABI JIJIK kit SIAL JUBOQ BABI/TONGGENG eng/kok SUNDAL/TODI puaKA/KENCING ming/BABIga aaahhhh?!!

   Lu manyak sedap aahh itu JILAT sama LENDIR kit SIAL JUBOQ BABI/TONGGENG eng; sampai muka lu yg. mcm. BANGKAI BABI pun penuh berLENDIAQ aaahhhh?! Yg. lu nak HINA Bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu tak habis-habis apasal si BANGKAI-BANGKAI BABI?! Dasar lu si puak JIJIK-nak-MAMPOS-si-PENJILAT JUBOQ BANGKAI BABI!

   TANGKAP PENYAMUN/PERASUAH/LANUN kit SIAL JUBOQ BABI /TONGGENG eng BANGKAI BABI!

   Tau pula TAKUT bila kita minta SPRM/PDRM siasat PKRHOMO/DAPBANGKAI BABI-PERASUAH-no 1! Sebab tu depa dok buat demo TERORIS HARAM JADAH BerSHIT RASIS-PORNO-HOMO ni - utk- MENIPU Dunia terutamanya!

   Yg. akan diKUBURkan dan diTERAJANG adalah DAPBANGKAI BABI-amat-SIAL-si EJEN/KULI YAHUDI ZIONIS-no-1!

   TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA psl. Tokey-Tokey PENYAMUN-BANGKAI BABI-PENJILAT-madey ANAK BERANAK tu – di http://ibm-akusayangumno.blogspot.my/2015/10/cina-balaci-era-tun-mamak-mahathir.html , CINA BALACI ERA TUN MAMAK MAHATHIR MUNCUL DAN DESAK NAJIB UNDUR?..LU SAPA? SABTU, Posted by Ismail Bukit Mas, 03 OKTOBER 2015! Buka balik kes-disyaki-PENIPUAN 12.5 BILLION dalam kes “Port Klang Free Zone”(PKFZ) bawah si PENYAMUN BANGKAI BABI ni dan skandal PERWAJA Steel – semuanya berlaku di bawah si PENYAMUN-madey tu!

   Dan tengok TOKEY-TOKEY PENYAMUN lain yg. juga jadi hartawan anak-beranak berBILLION masa zaman si DIKTATOR PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN-madey ANAK BERANAK berIJAZAH ni; DASYATnya! Lihat di - http://theunspinners.blogspot.my/2015/10/politik-najib-dibunuh-kerana-tak.html , Politik Najib dibunuh kerana tak sambung YTL Power?, Posted by The Unspinners at 10/07/2015; di - http://wwwmegatpanjialam.blogspot.my/2015/10/mansuh-ipp-mansuh-ap-mansuh-perniagaan.html, MANSUH IPP, MANSUH AP, MANSUH PERNIAGAAN MESIN SLOT... PATUTLAH BERIA-IA DESAK NAJIB LETAK JAWATAN!!!; dan di - http://theflyingkick.blogspot.my/2015/10/bapanya-perah-duit-rakyat-malaysia.html , BAPANYA PERAH DUIT RAKYAT MALAYSIA MENERUSI KONSESI IPP, ANAK PEREMPUANNYA ANTARA 50 ORANG 'WANITA BERKUASA DI ASIA' DI SINGAPURA!!! October 13, 2015!

   Semua Tokey-Tokey ni sebenaqnya PEMUJA RASIS kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG RASIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNO/HOMO/RASIS- EJEN/KULI- "ZIONIST NWO"-CIA-NATO/ SOROS-ISrael-MOSSAD/FREEMASON/ILLUMINATI-PENIPU/PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH/LANUN-no 1!

   Padam
  2. KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
   dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor togel.nya yang AKI
   berikan 4D/ angka [] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
   dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
   ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
   allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
   kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
   sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka main togel
   yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi AKI ALIH,,di no

   082---> 313 ---> 669---> 888

   insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 2750 JUTA , wassalam.


   dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....


   Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


   1"Dikejar-kejar hutang

   2"Selaluh kalah dalam bermain togel

   3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


   4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


   5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya
   tapi tidak ada satupun yang berhasil..
   KLIK DISINI 4d 5d 6d

   Solusi yang tepat jangan anda putus asah... AKI ALIH akan membantu
   anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:
   butuh angka togel 2D/ ,3D/, 4D/ 5D/ 6D/ SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin
   100% jebol
   Apabila ada waktu

   silahkan Hub: AKI ALIH DI NO: 082---> 313 ---> 669---> 888

   ANGKA RITUAL: TOTO/MAGNUM 4D/5D/6D/


   ANGKA RITUAL: HONGKONG 2D/3D/4D/6D/   ANGKA RITUAL; KUDA LARI 2D/3D/4D/6D/   ANGKA RITUAL; SINGAPUR 2D/3D/4D/ 6D/   ANGKA RITUAL; TAIWAN,THAILAND   ANGKA RITUAL: SIDNEY 2D/3D/4D 6D/


   Padam
 2. Yang tulis ni lagi 2 x bengong, bodoh.....

  BalasPadam
  Balasan
  1. Dasar lu si - puak
   Duboq
   Anjing
   Panggang

   Aiya, itu LANUN-LANUN kit-SIAL JUBOQ BABI/TONGGENG eng BANGKAI BABI BANGSAT RASIS - memang itu patut keleja aaahh KANDANG TAIK saja wohhh! Dahlah si kit SIAL BANGKAI BABI tu aaahh sebiji muka mcm. puak KANIBAL HOMO wohhh....itu mcm. BINATANG BUAS!

   Maka, aku harap PDRM buka balik kes-kes mayat pendatang asing yg. dijumpai ramai sebelum sehingga sekarg.ni kat P. Pinang - ada tak organ-organ depa hilang; terutamanya dr. OTAK, SUM SUM TULANG BELAKANG dan DARAH?!

   OI si anon BANGKAI BABI PORNO PEROGOL BANGSAT HARAM JADAH, lu manyak sedap itu LAHAP JUBOQ BABI JIJIK kit SIAL/TONGGENG eng/kok/todi puaKA/BABIga aaahhhh?!! Lu manyak sedap aaaahhhh itu JILAT sama TAIK kitSIAL/TONGGENG eng, sampai muka lu yg. mcm. BANGKAI BABI pun penuh TAIK aaahhhh?! Aiya, itu TODI puaKA manyak garu itu JUBOQ kit SIAL aaahh?!

   TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat si GRADUAN-GRADUAN/LOYAR-LOYAR PENYAMUN/PERASUAH/PEROMPAK/LANUN PENGGANAS ANTI-ISLAM/Melayu kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG RASIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-BABI-si-PORNO/HOMO/RASIS-EJEN/KULI-Barat/ZIONIS-SOROS/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH-no-1!
   Lihat di http://novandri.blogspot.my/2016/01/rahsia-parti-3-orang-ini-sangat.html : - setakat ni kita masih tunggu repot POLIS ke atas Tunku Abdul Aziz dari PENGGANAS DAPBANGKAI BABI ni kalau dakwaan dia TAK betul! SPRM - kami RAKYAT juga MENUNGGU ni!

   RAHSIA PARTI - 3 ORANG INI SANGAT DITAKUTI OLEH DAP !!

   Thursday, January 14, 2016

   1. Jika kita perhatikan, parti DAP sebenarnya tidak berani untuk menyentuh atau takut kepada 3 individu ini.

   2. Anda baca dahulu laporan di bawah :

   Bekas naib pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim pernah mendedahkan bahawa punca beliau keluar DAP pada Mei 2012 salah satunya disebabkan rasuah dalam parti itu yang cukup teruk.

   Tunku Abdul Aziz, bekas Naib pengerusi Transparency International hanya mampu bertahan selama empat tahun dalam parti itu selepas dijemput oleh Penasihat DAP, Lim Kit Siang menyertai parti itu pada Ogos 2008.

   “Punca saya ambil keputusan untuk keluar dari DAP adalah kerana amalan rasuh yang amat teruk di dalam parti itu. Ini antara sebab utama selain saya tidak bersetuju dengan perhimpunan BERSIH yang dianjurkan Pakatan Rakyat(PR). ........ Tunku Abdul Aziz berkata, rasuah bermaharajalela di dalam parti itu sedangkan di khalayak umum pemimpin DAP mmelaungkan slogan anti rasuah.

   “Saya sertai DAP kerana dijemput oleh Lim Kit Siang. Masa itu,beliau selalu mengatakan DAP tidak ada rasuah namun setelah dua bulan berada di dalam parti itu, saya sedar, ia hanya omong kosong sahaja…… (terus membaca)

   *Selamatkan P.Pinang & Sarawak , tanah pusaka nenek moyang BUMIPUTERA ku dari PENGGANAS DAPBANGKAI BABI*

   Padam
 3. Kahkah gang sembab panas, sikit2 rakyat, ceh

  BalasPadam
 4. Dasar si SEMBAP mudin -amat KEPARAT-si PENJILAT DIKTATOR PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN-madey ANAK BERANAK berIJAZAH KEPARAT! Lihatlah betapa JUBOQ si SEMBAP ni bukan main TERTONGGENG akibat diPUJA sekrg. oleh si PUAKA-PUAKA JUBOQ BABI PORNO/HOMO/RASIS kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG RASIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNO/HOMO/RASIS- EJEN/KULI- "ZIONIST NWO"-CIA-NATO/ SOROS-ISrael-MOSSAD/FREEMASON/ILLUMINATI-PENIPU/PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH/LANUN-no 1! Dasar lu si PETUALANG SEMBAP KITUL, amat MENJIJIKkan!Aku harap benaq lu dan para KETURUNAN lu yg. juga DAJAL nak MAMPOS dijadikan PAPA KEDANA & diSAMBAQ PETIR satu hari nanti!!

  Dahlah tu si BETINA kok SUNDAL PORNO DAPBANGKAI BABI asyik duduk/berjalan pula belakang si SEMBAP SIAL ni temph hari! Drama JIJIK PORNO apa yg. dimainkan ini?! BABI lu si SEMBAP oi!

  BENCINya aku pada puak PETUALANG KITUL ni semua - hanya nak terus menJAHANAMkan UMN* dari dalam!

  Sanggup si SEMBAP SIAL ni MENJILAT si MAFIA ZIONIS DAPBANGKAI BABI yg. penuh dgn. LOYAR-LOYAR LONGKANG berIJAZAH tu yg. dapat 'DERMA' HARAM JADAH $1.2 BILLION, dr. rejim PENGGANAS ISrael, kerana depa semua ni memang nak MERAMPAS KUASA kat seluruh Malaysia kita ni, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita (tapi boleh pula si PENGGANAS/PENIPU DAPBANGKAI BABI ni nak kutuk UMNO kerana penggulingan yg sudah lama PATUT berlaku pun, ke atas si BOTAK-anak madey KEPARAT ni, - HANCOQlah jadi mcm. rejim PENGGANAS KANIBAL ISrael , kan puak PENGGANAS DAPBANGKAI ni KULI Rejim PENGGANAS Kanibal ISrael/MOSSAD! Maka NYAhkan segera si ejen-ejen KEPARAT ZIONIS/FREEMASON iaitu si SEMBAP/si BOTAK –anak madey/si shapiee - ni semua dr. UMN* TERCINTA kita!

  Dan OI si PENGGANAS DAPBANGKAI BABI, awat lu TAK juga buat REPOT POLIS serta SAMAN Razali ni kalau TAK betul aaahhh?!Lihat di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ , DAP Terima Latihan Dari Mossad?, January 4, 2016 By WakeUp Malaya !

  Nek Tempoyak.

  BalasPadam
 5. nasib orang politik bila tersepit akan berkata pejuang Agama, Bangsa, Tanahair. sebelum tersepit menjadi penjual Agama, Bangsa, Tanahair.

  banyak ahli politik cakap tak serupa bikin.

  BalasPadam
 6. Sembab pandai jwp xpe..jgn sembab jwp duit derma kejap pulang kejap simpan kejap belanja kejap ilang..he2..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Siapa yang ada kata begitu?

   Padam
 7. Moiden menghancurkn melayu johor dengan skim Amanah Saham Johor..dh jd amanah saham jahanam..moiden bg tanah beratus ekar kpd bangsa cina utk buat jirat cina..moiden bg pampasan kpd bangsa cina bukit kepong sedangkn bangsa tersebutlah yg menjadi kominis..bangsa melayu yg menperjuangkn tidak diambil peduli..jawatan ketua bahagian umno pagoh ditentang oleh seseorang yg hebat, moiden hntar SB supaya org tersebut tarik diri dari melawan beliau..kubur bapa siapa yg kena simbah cat merah n kencing?..siapa yg kena halau dgn sultan?..nasib baik madey kutip..moiden kena kenang jasa madey

  BalasPadam
 8. Mahdey n muhdin cuma nak selamatkan waris dan kroni2 mrk jer.Bukan nak selamatkan malaysia pon!!!!!
  1mdb dan rm2.6b cuma kambing hitam jer.Klu kita lihat dosa2 mahdey n muhdin....bnyk dosa2 mrk yg lebih teruk....bangsat dan munafik cara mrk tu!!!!!!!

  BalasPadam
 9. I hate you madhir & madin sbb nye melayu / islam totok sejati tak akan redho dgn DAP zionis .

  BalasPadam
 10. author artikel spesis penjilat tegar

  BalasPadam
 11. nak tengok taukey kau ah jib go hebat ke tak hebat suruh dia rehat dan penyiasatan di buat ,dengan engkau2 masuk penjara

  BalasPadam
  Balasan
  1. Hebat la beb, sebab geng sembab mcm ko masih gagal nak jatuhkan najib. Kalau geng najib makan dedak, geng sembab makan apa pulak? Entah2 makan taik kot...

   Padam
 12. Sembab jwb kt media wt apa. Napa x pertahankan diri kt MT dl sblm kn hukum. Batang idung pn x nmpk. Pastu citer konon dianiaya. Padahal sendiri cari pasal.

  BalasPadam