Isnin, 20 Jun 2016

KERAJAAN PKR SELANGOR AKAN BERGOLAK LAGI LEPAS RAYA INI!!


Selepas berakhirnya Pilihan Raya Kecil Parlimen Sungai Besar semalam, pastinya akan timbul pelbagai persoalan mengenai masa depan PAS didalam kerajaan negeri Selangor. Ini kerana, sepanjang kempen berlangsung, tidak ada seorangpun wakil mahupun Menteri Besar Selangor hadir bagi memberi sokongan atau bantuan kepada PAS di Parlimen Sungai Besar.

Malah, dalam dua majlis berasingan yang dianjurkan oleh PAN dan DAP, Datuk Seri Azmin Ali hadir kedua-dua majlis berkenaan dan menariknya, di kedua-dua majilis ini, Azmin menyatakan sokongan penuh kerajaan negeri dan jentera PKR kepada PAN, bukan PAS yang menjadi sekutunya didalam kerajaan Selangor.

Amat mudah difahami bagaimana reaksi PAS berhubung perkara ini. Ketika kali pertama Azmin mengumumkan bahawa kerajaan negeri dan beliau secara peribadi, menyokong pencalonan PAN berbanding PAS walaupun calon PAS, Dr Abdul Rani Osman hadir pada majlis berkenaan, sumber dalaman PAS pusat dan PAS Selangor nyata kecewa dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Azmin ini.

Malah, ketika kali kedua Azmin mengumumkan komitmennya, PAS Selangor sekali lagi mengeluarkan amaran kemungkinan mereka akan keluar dari kerajaan Selangor andai Azmin tidak menjaga sensitiviti mereka. Semalam, selepas kegagalan PAS memenangi kerusi Parlimen Sungai Besar ditambah pula dengan penurunan majoriti, kesabaran PAS kini dilihat sudah sampai kepada kemuncaknya.

Dalam satu reaksi yang ditonjolkan oleh seorang pemimpin PAS Selangor yang ditemui sebentar tadi, beliau jelas menyatakan, PAS berkemungkinan Besar akan mengadakan mesyuarat tergempar peringkat negeri bagi mempertimbangkan kemungkinan untuk keluar dari kerajaan Selangor dan sekaligus membentuk blok pembangkang baru di Selangor bersama-sama ADUN BN dan dua ADUN bebas.

Ini sekaligus membawa 4 orang Exco PAS yang masih berada didalam kerajaan Selangor terpaksa mengemaskan meja masing-masing bagi menuruti kemahuan kepimpinan PAS kali ini. Malah ada dikalangan ahli PAS sendiri telah menyuarakan pandangan supaya mereka keluar dari kerajaan Selangor pimpinan Azmin kerana jelas, Azmin tidak lagi menganggap PAS sebagai sekutu dalam kerajaannya.

8 ulasan:

 1. Heeee... Thorbaeekkkk

  BalasPadam
 2. Lantik semula Khalid Ibrahim atau Khalid Ibrahim masuk pas supaya dia boleh jadi MB.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
   (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))   Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

   Padam
 3. Lantik semula Khalid Ibrahim atau Khalid Ibrahim masuk pas supaya dia boleh jadi MB.

  BalasPadam
 4. Lantik azmin ali jadi mb balik laaa

  BalasPadam
 5. Assmin cipta sejarah MB paling singkat di Selangork.. PRK di Sg Besar bukti PAS dipermainkan lagi... dah terang lagi bersuluh kena main... mana maruah pemimpin PAS ....ada lagi ke maruah..? Parti ulamak perjuang Islam atau peribadi..... lu fikir la sendiri...

  BalasPadam
 6. BN tak teringin kat Selangor ke? Our PM kan PM Malaysia terbaik dalam sejarah..menang besar masa PRK..kelas dan bergaya..

  BalasPadam
 7. Fokus utama skg ini pastikan PAS bertindakbalas dengan Assmin... rakyat tengah perhati wayang dan tindak tanduk PAS kali ini..... atau PAS masih ada maruah lagi ke...?

  BalasPadam