Selasa, 7 Jun 2016

WAKIL PAS DAN PAN PEDULI ATAU TIDAK AGAKNYA NASIB RAKYAT SG BESAR?Kalau nak diceritakan perangai dan sikap sesetengah wakil atau yang sudah bergelar YB dikalangan parti pembangkang, sikap sambil lewa terhadap nasib rakyat dah lama diketahui, mereka hanya pandai berbicara perihal membantu, menolong atau bersikap hero rakyat, itu adalah taktik biasa ketika nakkan kuasa.

Tetapi bila diberi kuasa, usah berbicara lagi perihal nasib rakyat, yang nak diceritakan ini adalah belum lagi diberi mandat, baru menjadi calon, sudahnya buat-buat lupa, atau pihak mereka anggap ini perihal remeh.

Pertanyaan, ke mana perginya calon Pas dan Pan?

Kejadian kebakaran di kawasan Kampung Sg Limau malam tadi, YB Budiman, calon parlimen Sg Besar paling pantas menghulurkan bantuan bersama Tan Sri Noh Omar, ini gunanya orang tempatan, mereka lebih tahu apa yang berlaku di kawasan mereka.

Situasi begini dan ketika rakyat memerlukan, memang semua tahu, BN memang paling pantas dalam menghulurkan bantuan, bukan nak angkuh, tetapi hakikat.

Masalah pembangkang, mereka pandai dan cerdik bercerita kehebatan, menyedapkan halwa telinga, memberi keyakinan, tetapi bila sudah mendapat kuasa, berapa peratus sahaja yang betul-betul memberi khidmat untuk rakyat? Boleh kira dengan jari YB dan Adun mereka di Selangor ini yang betul-betul bekerja.

#scs93 #prksgbesar#PrkSgBesar#KekalBN #InilahBudiman #BN4SGB 

2 ulasan:

  1. Biasalah umno - dedak mest pantas dihulur.
    Bila dah menang, NAIKKAN GST - tangan kanan ulor,
    tangan kiri tarik balik. Takda siapa yang persan.

    BalasPadam
  2. Bodoh bin BANGANG..yg kau dok tala api jalanraya, jalan kampung,ubat spital, buku anak kau tu bukan dari duit gst ke..bengong.

    BalasPadam