Isnin, 25 Julai 2016

GERAKAN ANTI NAJIB YANG TERDESAK


GERAKAN "ANTI NAJIB" MASIH GAGAL

Kehakiman Amerika Syarikat sama seperti modus operandi lobi asing yang pernah digunakan gerakan Bebaskan Bebaskan Anwar (FAC) pada tahun 2000, kata Raja Petra Raja Kamaruddin.

“Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat mengambil tindakan berdasarkan aduan yang dibuat oleh ANC (Kempen Anti-Najib).

“Saya masih ingat perkara yang sama pernah dilakukan 16 tahun yang lalu pada tahun 2000 (masa itu Kempen Bebaskan Anwar atau FAC).

“Saya pergi ke Washington dan membayar firma lobi Amerika Syarikat untuk membawa isu ‘tahanan politik’ Anwar Ibrahim berdasarkan ‘tuduhan palsu’ dan ‘bukti palsu liwat’ kepada perhatian kerajaan Amerika Syarikat,” katanya dalam artikel terbaharu bertajuk “The US Department of Justice bells and whistles show” hari ini. http://www.malaysia-today.net/the-us-department-of-justice…/

Menurutnya, dengan membayar sejumlah wang tertentu kepada pelobi Amerika Syarikat (AS), mereka boleh menggunakan kepakaran mereka untuk menjayakan niat si pembayar tersebut.
“Inilah cara yang saya lakukan di AS pada masa lepas, di mana anda membayar kepada firma AS sejumlah besar wang dan mereka akan bekerja di koridor kuasa untuk kes anda didengar.

“Pada akhirnya, tidak ada banyak benda yang berlaku (seperti dalam kes Anwar yang saya bawa pada tahun 2000) tetapi anda boleh memastikan bahawa mereka membuat banyak ‘bunyi'(seperti yang kami lakukan pada tahun 2000),” katanya lagi.

Abe ZL pula berpendapat, isu tindakan sivil yang dikaitkan dengan dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB)yang dilakukan hari ini sama seperti isu Scorpène sebelum Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13).

“Isu 1MDB ni jika mengikut perkiraan pandangan peribadi aku, lebih kurang sama seperti isu Scorpene sebelum PRU13 dulu.

“Membuat ‘personal damage factor’ kepada Datuk Seri Najib Razak, dengan harapan untuk menang undi dari netizen. Namun walaupun pembangkang mendapat majoriti undi, kemenangan masih berada di pihak Najib atas izinNYA, kerana difitnah.

“Hingga kini SEPINA untuk dikaitkan dengan Najib Razak masih belum diterima dari Perancis (isu Scorpene).

“Samalah juga dengan kes 1MDB. Permainan persepsi dimainkan dan diulang cerita tanpa fakta,” katanya.

WakeUp Malaya

19 ulasan:

  1. pendek kata 1MDB ni sangat suci lagi menyucikan..

    BalasPadam
  2. Terdesak Kepala TOT lu lah!!!

    BalasPadam
  3. Ko makanlah dedak tu banyak2 ya BloG GoBloG!!!

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Takda orang yang marah.
      takkan nak marahkan 1MDB .Mission accomplished
      1 = Satu
      M = Malaysia
      D = Di
      B Bangangkan

      Yang dapat dibangangkan DEDAKMAN2 Ah Jib Gor

      Padam
  5. Dedak..tu je yg ko nampak Headbomb..tang duit kita kena kelepet beribu juta ko buat deekkkkkkkkkkkk je..itu kan isunye yg patut kita risokan...ke ko buat2 x nampok???

    BalasPadam
  6. Dulu benci amerika dan media yahudi mrk...
    Skrg dah sanggup jilat najis mrk krn kuasa harta dunia demi memewahkan waris dan kroni....ptuiiihhhh
    Udah2 ler fuckatun oiiii...

    BalasPadam
  7. Salam Bro,apa bezanya Najib ?

    BalasPadam
  8. sape la yg terdesak nak SPIN kebenaran? takpe, janji masyuk bulan2, beli makanan bagi ahli kaluarga, jadi darah daging..kepala hang yg patut diBOMB..ha.ha.tq

    BalasPadam
  9. Lepas nie israel pulak buat dakwaan.Melompat2 sakan beruk2 pakatun menyembah dan menjilat bendera yahudi.
    Dulu mahdet hilangkan berbillion2 wang rakyat utk bailout syarikat waris dan kroni....sekor beruk pakatun tak berbunyi.Mgkin dah kenyang atau dah mampuih kekenyangan menelan dedak dan kencing pakatun....
    Hehehe....kesalahan belum terbukti mrk laung2kan.Kesalahan dan najis mrk sendiri suruh beruk2 pakatun tolong jilatkan...Hina sungguh

    BalasPadam
  10. Pemakan dedak ialah orang yang percaya kepada Sarawak Report(SR).Akibat permakanan yang tidak berkhasiat otak jadi malas untuk berfikir.Akhirnya mereka sangat mudah digoda oleh berita2 yang sensasi dan penuh persepsi macam cerita2 hantu.Orang Sarawak begitu alergik dengan SR ni tapi tak sangka pulak orang semenanjung boleh menggemarinya hihi.

    BalasPadam
  11. Bukan Gerakan Anti Najib tetapi Gerakan Anti Penyelewengan.

    BalasPadam
  12. Tun Mahathir tetap Idola kami.
    Najib tetap musuh kami.
    UMNO akan terkubur.
    Kami sedia daftar parti baru Tun Mahathir.

    BalasPadam
    Balasan
    1. melayu yang hidup didalam kain batek

      Padam
    2. Aku pon ingin dftar parti baru mahdey.Mana tahu boleh kaya mcm anak2 dan kroni2 mahdey.
      Buat bisnes dan buat gagal memanjang.Gerenti bapak mahdey akan bailout billion2 rm dgn WANG RAKYAT.Hehehe...bailout tu maksudnya tak perlu bayar balik...
      Senang tak jadi waris dan kroni mahdey????
      Asalkan putra jaya dimiliki oleh legasi 22 tahun....kaya raya kita.

      Padam
  13. Haa.. Haa..
    Macam-macam puak-puak Najib kutuk Tun M.
    UMNO tetap utuh laa ... Kepala Butuh UMNO ade.. laa.
    Najib terkenal peringkat antarabangsa laaa..
    Lawak la.. Najib terkenal seantario dunia sebagai penyamun duit negara, ego dan gila kuasa. Itulah hakikat sebenar Najib dan Pak-Pak Menteri kaki SPIN.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kepala banak kaulah....
      terimalah hakikat bahawa TUN kau 2 dah jadi
      TAN TIN TUN.ada faham kepala banak.

      Padam
    2. Dulu mahdey idola aku tapi sejak dia meroyan maka bnyk salah lakunya diketengahkan oleh rakyat yg mengetahui dosa2 dia.Skrg aku rasa menyampah dh melihat wajah tua yg masih gila nak berkuasa dan gila nak memewahkan waris dan para kroninya...

      Padam
  14. Beruk2 dan bapak2 beruk pakatun hanya mampu buat spekulasi dan fitnah ttg isu 1mdb.Maklumlah 1mdb bnyk mencantas rezeki mrk.
    Apa yg puak nie mampu lakukan adalah memastikan rakyat keliru dan terus keliru.Utk mendakwa mmg tak cukup bukti krn bukti2 mrk hanyalah bau hancing kencing2 beruk media yahudi.
    Klu mrk di pihak yg benar...bukti2 yg mrk dakwa ada di tangan mrk dah cukup melakukan pendakwaan.Apatah lagi dgn kekayaan waris dan kroni mrk mampu mghimpun loyar2 terbaik berperang di mahkamah.
    Cuma agak terkilan bila manusia yg ada agama jadi munafik menjatuhkan org lain demi kuasa harta dunia.

    BalasPadam