Khamis, 21 Julai 2016

TAKTIK SAMA, TUDUH DAHULU, BUKTI KEMUDIAN SAMA SAHAJA STRATEGI MACAM TAHUN LEPAS


U.S. DEPARTMENT OF JUSTICE CIVIL LAWSUITS:
PRIME MINISTER’S PRESS SECRETARY STATEMENT

21 July 2016

Malaysian authorities have led the way in investigations into 1MDB. The company has been the subject of multiple investigations within Malaysia, including by the Malaysian Anti-Corruption Commission, Auditor General and bi-partisan Public Accounts Committee. After comprehensive review, the Attorney General found that that no crime was committed. 1MDB is still the subject of an investigation by the Royal Malaysia Police.

We note the United States Department of Justice’s civil lawsuits brought against various assets. As previously stated, the Malaysian Government will fully cooperate with any lawful investigation of Malaysian companies or citizens in accordance with international protocols.

As the Prime Minister has always maintained, if any wrongdoing is proven, the law will be enforced without exception.

DATUK SERI TENGKU SARIFFUDDIN
PRESS SECRETARY TO THE PRIME MINISTER

ps: Bila masa pula kaitannya dengan Najib? Nama Najib ada ke? kita tunggu pembongkaran penipuan ini, sudah lebih ni. Paling win kaitkan 1MDB tetapi aset itu semua bukan 1MDB punya. Tetapi individu yang tertuduh yang punya... kah kah.. babi punya WSJ

13 ulasan:

  1. Pergilah saman Jabatan Keadilan Amerika & Peguam Negara US kalau siasatan ni x betul. Berani ke? Suratkhabar WSJ pun x berani saman. Memalukan Malaysia je Najib ni. Aset tergadai. Tanah dijual & paling teruk maruah negara dah tercemar dek 1MDB & anak tiri Najib, Riza Aziz..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah kau dol. Baca dulu baik2 pertuduhan. Nama2 siapa yang disebut dalam pertuduhan. Tujuan pendakwaan adalah untuk pastikan tuduhan disahkan betul. Bicarapun belum, namapun tidak disebut, kau beria2 jatuhkan hukuman dan mabuk cemar itu ini. Dah kenapa dengàn sifat hati2 kau? Dah macam tak tentu arah je. Sabar beb, kalau tuduhan kau tu betul, sabar la. Sampai juga masanya nanti yang bersalah akan didapati bersalah. Sebelum itu jangan gelojoh, ada otak dan akal disertai imàn, in shaa Allah permasalahan akan selesai.

      Padam
  2. sikit2 saman sikit2 saman...tu cite 7 tahun lps buku maverick malaysia tulis 100 bilion tun madey lesap kn xnk plak tun madey saman...yg tu xnk plak ko riuh kn...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nuar ketom jubory pon xbrani saman pengeluar tape-sex china doll.. so mmg sah lah BETUL dia dalam video tu??

      tang Najib hangpa kalaut sakan.. nama pun xsebut.. terkinja2 nak suruh saman.. Meloyakini.. mcm biasalah mata dajjal cwgn Malaya!

      Padam
  3. Nama najib ade ke atau tidak..... klu stakat jholo ke...jolok ke... anak tiri ke... orang gaji tiri ke... nenek tiri ke lantok le.... Sgpork plak nak neku assets 1mdb.. biasa le USA bertindak Spork pun.mesti ikut...sbb kes LGExit dsh nak.meletop...yg penting na najib dan.malaysia mesti hantam dsn fitnah dulu...

    Masa utk Malaysia bertindak menjadi anggota Pakatan BRICS.... pakatan yg tidak menggunakan urusniaga US Dollar... ekonomi Anggota BRICS melonjak 300% dan bebas dari hutang IMF dan World Bank...

    BalasPadam
  4. so who is Malaysian Official 1. Pro najib tolong jawab...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bodohnya. kan dah caakap, tunggu siasatan pihak US Justice dept. memang tak boleh nak lari ke mana. bila dibuat announcement siapa official no. 1, barulah menjerit. baghal betul. tapi puak macai memang suka tuduh2 dan fitnah2.

      jangan jadi si topekong tu, dah gabra tak tentu pasal.

      Padam
  5. Nk divert isu Tokong LGExit... guna USA dan Spork... sebenarnya Sgpork yg desak LGExit proxi Singapork yv paling disayangi.... mudah baca game yahudi kristian evangelist ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku tau sgt itu kerja sapa.. kerja seorang mamak tua yg pernah makan duit negara selama 22 tahun..
      network dia luas.. stkt dapig menyalak sorng2 xde nak power mana.. tp bila si pariah tua ni join.. power nye berganda..

      skrip yg sama... uwekkkkkk...

      Padam
  6. elok beku saja reta tu...nanti ada meroyan balik msia pakai spender

    BalasPadam
    Balasan
    1. akus okong beku reta anak2 madey.. sbb celah mana jadi billionaire kelip mata.. berniaga tak reti mana.. asyik makan kontrek kroni.. beli company tu jual company ni..

      Padam
  7. Orang kita klu kencing media yahudi mrk teguk bulat2.Tak heran ada yg ikut puak pakatun merapu tak tentu pasal.Sanggup buat apa saja demi nak kaya sampai kiamat.Cukup2lah waris dan kroni kaya mcm karun.Kena telan bumi baru nak sedar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul bro
      amiklah pengajaran dr tragedi kejatuhan negar Iraq,

      hanya dengan tuduhan WMD - Weapon of Mass Destruction yang dilancarkan musuh2 nya terutama America .. negara Iraq lebur hancur dan tidak aman sampai skrg..

      mereka bersubahat dgn pengkhianat.. dan Saddam dijatuhkan secara khianat.. dibunuh.. akhirnya lihat Iraq hari ini dengan Iraq semasa Saddam perintah.. ibarat jauh langit dan bumi..

      dulu Iraq negara yg disegani, kaya dengan hasil, pakar2 saintis, antara negara Teluk yg Maju dgn kepelbagaian.. hari ini.. semua lenyap.


      So.. nk degil pekak bengong lg ke nk follow bisikan2 dajjal dan yahudi utk jahanamkan Malaysia...??

      Najib di jdkan objek spy kita tunduk pd pengkhianat, dn musnahkan sistem yg ada selama ini memelihara kita dan negara.. krn kata2 dan fitnah.. angan2 para ahli politik GILA spt DAPiG dan MamakTun...

      sorry.. sejahat mana DS Najib.. biar kita selesaikan. bkn cmpur tangan asing. Apatah lg DS Najib tak jahat dn byk kebaikan yg dia telah curah pd rakyat!

      Semoga Allah memelihara kepimpinan negara ini .Amein!

      Padam