Rabu, 21 September 2016

MEREKA LIGAT DAFTAR UNDI, ORANG KITA GARU PERUT TANYA AKU LAPAR TOLONG BELANJA!!

Dengan kuasa undi sahajalah boleh dilakukan oleh DAP untuk menawan Putrajaya, walaupun dikalangan penganalisa politik mengatakan mustahil bagi DAP untuk menawan Putrajaya dengan keseorangan.
Permasalahan besar yang dialami oleh orang muda berbangsa melayu adalah mereka hanya bercakap berdegar-degar dalam media sosial, tetapi habuk pun tak boleh pakai. Daftar mengundi pun pemalas.
Berbeza dengan anak cina, mereka tahu, dengan kuasa undi sahaja dapat mengajar erti kuasa maksimum supaya Malaysia mereka dapat pegang dan kawal.
Nampak macam mustahil, lihat sahaja Pulau Pinang dan Selangor, siapa yang paling berkuasa membuat keputusan?
Jangan kata mereka tak mampu, bila dah hilang kuasa, tak payah sembang anda dari parti mana, meleleh air mata pun tak berguna kalau kuasa sudah ditangan orang lain.
Dalam facebook hebatnya mengalahkan tentera elit, mengutuk, menghina, mencaci, hamum macam dunia dia yang punya, tetapi hakikat, mangkuk ayun pemalas, daftar mengundi pun tak nak.
Salah siapa agaknya?


3 ulasan:

  1. Anak2 melayu mabuk kena kencing SR..WSJ dan puak kaya raya yg gila kuasa.

    BalasPadam
  2. Umno tak agresif daftar anak muda sebab tahu mereka tak undi BN.

    BalasPadam
  3. kesian anak melayu hanya suka melalak di jalan jalan..mereka pemalas cukup dapat sedikit upah jadi alat DAPig utk tentang kerajaan sendiri..

    BalasPadam