Khamis, 27 Oktober 2016

AZMIN YAKIN ISU AIR SELESAI BILA PUTRAJAYA DAPAT DITAWAN


Azmin sudah semakin tertekan dengan isu air yang meruncing di Selangor ketika ini, ketiadaan air yang berlaku di lokasi-lokasi tertentu membuatkan kerajaan negeri pimpinan Azmin perlu memikirkan kaedah "demage control" atau pengawalan kerosakan amarah oleh rakyat Selangor ketika ini.

Pemikir-pemikir propaganda PKR atau laskar Azmin sedaya upaya mengalih tumpuan umum masalah air ini dengan mewujudkan isu baru yang mampu menyelamatkan Azmin.

Tuduhan Azmin yang terlalu keras terhadap sesiapa yang mengkritik berkenaan isu air ini juga dibuktikan dengan tohmahan mengatakan pencemaran air ini dilakukan oleh BN.

Pencemaran yang berlaku di sungai Semenyih terus menerus memberi masalah kepada rawatan air di Selangor. Jadi target tepat ke arah mangsa cepat dilaksanakan.

Tuduhan mengatakan kilang-kilang dari Nilai, Negeri Sembilan sebagai punca pencemaran teruk di sungai Semenyih menjadi tanda tanya.

Bagaimana Nilai dan lokasi sungai Semenyih menjadi persoalan. Malah Azmin tidak pula melaporkan aduan ini kepada pihak polis atau laporan serta bukti kukuh.

Kalau benar dari kilang mana pula yang membuat pencemaran itu, terperincikan tuduhan itu supaya ia tidak dianggap persepsi.

Mungkin Azmin terfikir, dengan menakluk putrajaya sahaja isu air ini akan diselesaikan, hanya rakyat Selangor sahaja mampu mengubahnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan