Rabu, 28 Disember 2016

KADANG-KADANG MALAS NAK JENTIK, TETAPI TERPAKSA BERSEBAB #Cukuplah #SelangorBaruTengah sedap membalun PKR di Selangor, tengah best Jamal Yunus melanyak bersungguh-sungguh Azmin, sudahnya perilaku dan perangai segelintir pemimpin Umno Selangor yang tidak cerdik menjaga foto peribadi dan keluarga menjadi masalah.

Lantak hangpa nak bermewah ka, apa ka, Selangor ini BN tengah kerja keras untuk kembalikan Selangor kepada BN, sudah beritahu pun sikap-sikap inilah yang menjadi buah mulut nitizen, malah strategi jangan menonjolkan entiti mewah sedangkan negara sedang dalam keadaan ekonomi yang pelahan tidak diendahkan segelintir pemimpin.

Mungkin bukan salah pemimpin itu, mungkin kerana tidak faham situasi sekarang adalah zaman smart phone, Najib Razak juga tahu, pru14 adalah penentu BN. Mereka mungkin tidak sedar ataupun lupa perkara itu.

Tapi hamlau-hamlau ini bukan nak faham, mungkin selesa nak kalah.

KAMI TAHU ADA LEBIH RAMAI PEMIMPIN HEBAT DI SELANGOR YANG BAGUS DAN TERBAIK, MEREKA BEKERJA KERAS, MEREKA TURUN KE AKAR UMBI, MEREKA SEDAR DENGAN KERJA KERASLAH KITA MAMPU LAKUKAN SESUATU POSITIF. 

TETAPI PEMIMPIN YANG KEPALANYA TIDAK SEDAR PERMAINAN MEDIA, PERMAINAN PERSEPSI HANYA MENGHABISKAN DUIT KEPADA GOLONGAN MENJILAT SAHAJA.

#Cukuplah #SelangorBaru

Isteri Pemimpin Umno Berfoya Ketika Rakyat Sedang Derita


Penyebaran beberapa keping foto isteri seorang pemimpin utama Umno Selangor berfoya di luar negara nyata mendapat reaksi negatif netizen yang mendakwa perkara tersebut sebagai bukti kehidupan mewah golongan terbabit ketika rakyat sedang menderita dengan pelbagai tekanan kos sara hidup.

Hasil tinjauan Selangor Press mendapati bahawa netizen mengkritik gaya hidup mewah dan bermegah keluarga kepimpinan Umno yang disifatkan gagal memahami kehidupan rakyat kebanyakan yang sedang tersepit dengan keadaan semasa ekonomi negara.

Malah penyebaran foto berkenaan dilihat berjaya mencalarkan imej Umno Selangor secara keseluruhan, lebih-lebih lagi apabila melibatkan keluarga pemimpin utama parti itu.

Foto isteri pemimpin Umno Selangor itu didakwa diambil semasa bercuti ke Las Vegas, Amerika Syarikat memaparkan beliau menaiki limosin mewah.

Walau bagaimanapun, sehingga kini tiada sebarang kenyataan diberikan pemimpin berkenaan berkaitan  penyebaran foto tersebut.


http://www.selangorpress.net/selangor/2016/12/netizen-kritik-isteri-pemimpin-umno-berfoya-ketika-rakyat-sedang-derita/

3 ulasan:

  1. Kalau aku Najib aku dah pecat dia ni... Orang tengah kena balun dia boleh bersantai lagi ��

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  3. Bini sapa tu...menyusahkan jer..Umno...tolong pantau bini sapa tu

    BalasPadam