Khamis, 28 April 2016

PRN SARAWAK - DAP DAN PKR TIDAK MAMPU BERSATU, PAKATAN HARAPAN YANG KRONIK!!

Prn Sarawak menyaksikan satu perumpamaan kepada parti-parti pembangkang, mereka idamkan hanya kuasa, mereka idamkan hanyalah jawatan, tiada makna dan ertikata menjaga rakyat.

Sudah nampak ketara apabila mereka tidak sepakat dalam membuat keputusan, bayangkan golongan rakus ini dapat memerintah Sarawak, contoh di Selangor dan Pulau Pinang, apa jadi kepada bumiputera?

Harap orang Sarawak janganlah tertipu, buruk padahnya bila ditipu oleh serigala-serigala politikus hipokrit Dap dan Pkr.

Bayangkan Dap dan Pkr boleh bertembung sama sendiri untuk tunjuk siapa lagi gah! Siapa lagi berkuasa.
BN untuk orang Sarawak, jangan beri sedikit pun peluang kepada mereka, iaitu Pakatan Pembangkang yang rakus.

##BN4Sarawak

 

Selasa, 26 April 2016

DAP DAN PKR BERTEMBUNG SESAMA SENDIRI DI PRN SARAWAK, AZMIN SANGAT KESAL DENGAN DAP?

Permainan gimik akhirnya merosakkan terus imej Pakatan Harapan di PRN Sarawak, tiada makna istilah berpakat sekiranya berebut kerusi, jadi dimata rakyat, layakkah Pkr, Dap atau Pan menerajui Sarawak sekiranya diberi peluang?

Jadi kesinambungan perpecahan Pakatan Harapan akan berlaku selepas PRN Sarawak ini, maka kecewalah segenap penjuru macai ciptaan parti-parti Pkr, Pan dan Dap, kesudahannya amat malang apabila matlamat mereka hanyalah kuasa, tamak, angkuh, konon mampu mentadbir lebih baik dari BN.

ADAKAH RAKYAT SARAWAK PERCAYA KEPADA POLITIKUS DARI PAKATAN HARAPAN LAGI?


SHAH ALAM - Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Mohamed Azmin Ali kesal berikutan parti itu akan bertembung dengan sekutunya, DAP di enam kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) termasuk di Batu Kitang, pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak, 7 Mei ini.

Mohamed Azmin berkata, beliau tidak dimaklumkan mengenai perkara itu oleh DAP, sebaliknya hanya mengetahui menerusi laporan berita pagi tadi.

"Saya tidak tahu (DAP akan bertanding kerusi Batu Kitang)...saya mendapat tahu menerusi laporan berita pagi ini.

"Ketika saya bercakap dengan (Lim) Guan Eng (Setiausaha Agung DAP) melalui perbualan telefon 10 malam tadi, dia tidak beritahu salah seorang daripada (calon) kami perlu menarik diri...beliau mahu teruskan rundingan, maka ini suatu yang malang," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Program Jom Baca di Perpustakaan Tun Uda di sini, hari ini.

Beliau yang juga Menteri Besar Selangor berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai pertembungan calon PKR dan DAP di enam kerusi tersebut pada PRN Sarawak ke-11.

Selain Batu Kitang pada penamaan calon hari ini, kerusi Mulu, Murum, Mambong, Simanggong dan Ngemah menyaksikan pertembungan antara calon DAP dan PKR.

Sebelum ini, menerusi perjanjian bertulis berhubung pengagihan kerusi yang ditandatangani antara PKR dan DAP pada 7 April lepas, kerusi Batu Kitang, Marudi, Machan, Layar dan Belaga telah diperuntukkan kepada PKR.

Sementara kerusi Senadin, Mulu, Tasik Biru, Simanggang, Mambong, Bukit Semuja, Ngemah dan Murum akan ditandingi DAP.

Bagaimanapun, PKR dilihat 'mencabuli' persetujuan pembahagian kerusi itu dengan bertanding menentang DAP di Mulu, Mambong, Ngemah, Simanggang dan Murum.

DAP pula membalas dengan meletakkan calonnya menentang PKR di Batu Kitang.

Mengulas mengenai perjanjian bertulis berkenaan, Mohamed Azmin mengakui beliau telah memberikan kuasa kepada Pengerusi PKR Sarawak, Baru Bian untuk menandatangani surat kebenaran bagi calon-calon PKR bertanding di lima kerusi yang menjadi perbalahan dengan DAP.

Azmin, bagaimanapun mendakwa beliau membuat keputusan itu berdasarkan mandat yang diberikan presiden parti, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kepadanya untuk menyelesaikan pertikaian kerusi tersebut. - Bernama