Sabtu, 2 Julai 2016

DAP DIMULIAKAN OLEH PENTAKSUB MELAYU BEBAL

Dap, harbi atau zimmi? - ISMA

1. Ada orang sayang sangat dengan DAP dan sekutunya. Sentuh sikit pun tak boleh. Bila Mufti Pahang kata mereka ini harbi, kita boleh fahamlah kenapa ada orang Melayu marah … takut nanti masyarakat jadi ekstrem kata halal darah pula. Bila kita kata mereka ini bukan zimmi, pun tanpa disangka, ada juga orang Melayu yang marah. Ustaz pulak tu.

2. DAP ni ada wakil kat IFC. Mereka tuntut kebebasan untuk orang Islam murtad. Mereka tuntut jangan catat muslim kat MyKad supaya tiada lagi pengenalan diri berasaskan agama. Mereka tuntut orang bukan Islam boleh kahwin dengan orang Islam tanpa perlu masuk Islam. Hancur keluarga dan generasi umat Islam kalau jadi begitu. Mereka tuntut program dakwah agama lain kepada orang Islam dibenarkan, termasuklah anak-anak kecil. Dan macam-macam lagilah cerita tuntutan IFC ni.

3. DAP juga adalah tulang belakang kuat kumpulan COMANGO. Mereka tuntut dibenarkan seks songsang dan jangan dikategorikan sebagai jenayah. Saya pun tak tahu kenapa bersungguh sangat mereka pertahan seks songsang. Mereka minta hak istimewa orang Melayu dihapuskan. Mereka minta dihapuskan beberapa kesalahan jenayah syariah seperti khalwat dan seumpamanya. Tebal kertas tuntutan COMANGO dan ini cuma sebahagian kecil darinya. Mereka lobi negara luar untuk tekan Malaysia. Tikam belakang namanya.

4. Sebelum itu ada sembilan Menteri bukan Islam buat tuntutan juga. Yang ini sekutu DAP pula. Mereka tuntut semakan semula peruntukan perkara 121 (1A) Perlembagaan Persekutuan yang menghalang Mahkamah Sivil daripada mencampuri keputusan Mahkamah Syariah. Kedudukan Mahkamah Syariah pun nak campur tangan.

5. Ada juga tuntutan Dong Zong. Yang ni DAP juga. Mereka minta kerajaan iktiraf Sijil Peperiksaan Bersepadu (UEC). Pelajar Cina warganegara Malaysia boleh masuk universiti tempatan tanpa SPM. Dah jadi dua aliran pendidikan pulak. Bahasa Melayu dah jadi bukan syarat wajib masuk IPT. Perkara 152 Perlembagaan Persekutuan mereka nak campak begitu sahaja.

6. Jangan lupa juga 83 tuntutan Suqiu. DAP juga tu. Tuntut supaya barisan senator dipilih oleh rakyat menggantikan pemilihan majoriti senator oleh YDP Agong. Minta pilihan raya kerajaan tempatan oleh rakyat yang jelas bertentangan dengan Akta 171 (Akta Kerajaan Tempatan). Hak bumiputera, kuota kemasukan ke IPT semua dipertikai.

7. Jangan lupa juga DAP ni suka October Fest dan mempertahankannya dengan sungguh-sungguh. Pesta arak nak dijadikan sambutan tahunan macam Eropah. Jangan lupa juga yang DAP ni dah beberapa kali gertak-gertak Jabatan Agama, Jabatan Mufti dan pertikai kewujudan JAKIM. Jangan lupa juga isu pimpinan DAP dengan Sultan Perak dan Sultan Selangor.

8. Dengan apa yang DAP dah buat, masih ada juga orang Melayu yang masih memandang DAP sebagai suci. Kenapa masih kata bahawa tindakan DAP tidak bertentangan dengan Perlembagaan? Kenapa memutar belit dalil dan pandangan ulamak untuk membenarkan apa yang DAP buat?

9. Sokong LGBT, perendah institusi agama, permain titah Sultan, lobi negara luar tekan kerajaan Malaysia, lawan Perlembagaan ….. Ini zimmi???? ayooolahai

Ustaz Muhammad Fauzi Asmuni
Naib Presiden Isma

Rabu, 29 Jun 2016

KIASU DAP PANAS DIATAS PENTAS DEBAT, TIDAK DAPAT MENGAWAL EMOSI DAN MENCARUT

Debat Gerakan - DAP tegang

Sesi debat berkenaan projek tiga lebuh raya dan terowong dasar laut membabitkan Kerajaan DAP Pulau Pinang dengan Gerakan malam ini tegang selepas wakil rakyat DAP, Lim Hock Seng mengeluarkan perkataan kesat terhadap Barisan Nasional (BN).

Keadaan itu berlaku selepas Hock Seng, yang juga Pengerusi Jawatankuasa Kerja Raya dan Utiliti negeri, berang apabila penjelasan beliau tidak diterima kira-kira 500 penyokong Setiausaha Gerakan, Datuk Liang Teck Meng.

Malah, beliau turut melabelkan kumpulan berkenaan sebagai ‘hooligan’ dan ‘bodoh’ sekali gus menyebabkan beberapa lelaki yang tidak berpuas hati cuba menyerbu pentas untuk meminta penjelasan.
Sesi debat berkenaan yang bermula kira-kira pukul 9 malam di Dewan Kompleks Masyarakat Penyayang di sini juga penuh sesak dengan kira-kira orang ramai yang hadir yang majoritinya penduduk dan wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di negeri ini.

http://m.utusan.com.my/berita/politik/debat-gerakan-dap-tegang-1.348088

Selasa, 28 Jun 2016

RASIS GILA, HANYA DI PULAU PINANG

BILA PERAYAAN ORANG ISLAM SAHAJA MEREKA BEGINI, MALAH PERAYAAN DEPAVALI JUGA BEGITU, AGAK-AGAK YANG DOK JILAT DAP TU, KITA BOLEH PANGGIL APA?

MACAI ATAS DIA ORANG PANGGIL KHADAM
KHADAM ATAS DIA ORANG PANGGIL BANGSAT


BAYANGKAN DAPAT KUASA MUTLAK KAT PUTRAJYA? LU ORANG TONGGENGLAH....

Ahad, 26 Jun 2016

RAKYAT BRITAIN SUDAH KENA TIPU DENGAN PEMBANGKANG BERKENAAN IDEA BRIXIT

#SuaraMerdeka:

BREXIT: RAKYAT TERMAKAN JANJI MANIS PEMBANGKANG.

Anda kenal siapa itu Nigel Farage?

Nigel Paul Farage ialah Ketua UK Independent Party (Pembangkang) yang berkempen untuk Britain keluar dari EU..

Farage dalam kempennya menjanjikan £350juta yang diberikan Britain kepada EU akan digunakan pada perkhidmatan kesihatan (NHS) bila Britain keluar dari Kesatuan Eropah itu.

Kempen Farage itu juga terpampang di dinding-dinding bas sekitar London.

Ironinya, selepas kejatuhan matawang Pound Sterling, keruntuhan LSE serta bursa-bursa saham dunia lain dan peletakan jawatan Perdana Menteri Britain, Nigel Farage menafikan pernah berjanji yang £350 juta itu akan di gunakan untuk NHS.

Ya betul yang and baca..!!

Beliau menafikan yang beliau pernah berjanji sedemikian walaupun kempen itu tersebar keseluruh negara..

Itulah realitinya pembangkang di sesebuah negara demokratik. Mereka akan berjanji intan dan berlian, bulan dan bintang.. Dan bila masalah melanda, mereka akan cuci tangan mengelak untuk bertanggungjawab..

Hari ini rakyat Britain meluahkan kekesalan mereka mengundi keluar dari EU..

Ada yang melahirkan rasa kemarahan mereka kepada Farage kerana rasa tertipu dengan kempen Brexit itu..
Ada juga yang mengatakan mereka hanya mengundi protes terhadap kerajaan tanpa memikirkan kesan selepas itu kepada mereka..

Tapi nasi sudah menjadi bubur.. Dan itu patut menjadi pengajaran kepada kita yang berada di Malaysia ini..

Janji bintang dan bulan pembangkang, undi protes tanpa memikirkan kesan kepada negara adalah natijah dari sistem demokrasi yang tidak bersandarkan Ilmu dan kewarasan..

MOHD SHUKRY BIN ROSLAN
#PengajaranBuatKita
#BREXITEFFECT #PRU14