Khamis, 6 Oktober 2016

DATUK HUAN CHENG GUAN BONGKARKAN ORANG KAYA MILIKI RUMAH ORANG MISKIN, SPRM KENA BERTINDAK

Naib Presiden Parti Cinta Malaysia (PCM), Datuk Major (B) Huan Cheng Guan, hari ini mendedahkan segelintir 'orang kaya' tinggal dan melabur di atas unit rumah kediaman kos sederhana di Pulau Pinang yang dikhaskan kepada pembeli rumah pertama.

Hasil siasatan PCM ke atas Pangsapuri Kos Sederhana Murah yang berusia dua tahun mendapati beberapa kenderaan mewah seperti motorsikal BMW GS Superbike berharga RM114,900, motorsikal Triumph Street Triple Superbike berharga RM53,900, motorsikal KTM 1050 Adventure Superbike berharga RM68,888 dan keluaran terbaru pacuan 4 roda Toyota Hilux Double Cab 2.8 G berharga RM133,900. 

Menurut Datuk Huan, hampir kesemua kenderaan yang terdapat di parkir Pangsapuri berkenaan berharga sekurang-kurangnya RM80,000.

Harga kenderaan berkenaan berharga jauh lebih tinggi daripada harga Pangsapuri berkenaan iaitu RM72,500 (harga yang ditetapkan oleh Kerajaan Negeri ke atas pemaju bagi Pangsapuri Kos Sederhana).

PCM akan melaporkan penyelewengan berkenaan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat Jabatan Perumahan Pulau Pinang yang dipengerusikan oleh ADUN DAP Jagdeep Singh Deo.

Rabu, 5 Oktober 2016

MUHYIDDIN YAKIN DAPAT GABUNGKAN PARTI BUNGA DAN PAS KERANA AURANYA

Keyakinan Muhyiddin ibarat seorang pakar yang mampu menggabungkan musuh lama dan kerana dirinya musuh-musuh itu terpaksa bersetuju, kerana aura kepimpinannya yang hebat.
Baru-baru ini, Muhyiddin dengan gah mampu memberi ceramah di hadapan 3,000 orang yang majoritinya adalah penyokong PAS.
PAS memberi peluang kepada Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Muhyiddin Yassin berucap di atas pentas mereka pada satu ceramah di Kemaman.
Muhyiddin Yassin sendiri yang menawarkan diri untuk menjadi ‘orang tengah’ berunding dengan PAS bagi merealisasikan formula satu lawan satu antara pembangkang dengan Barisan Nasional (BN) untuk menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU 14).
Bunga memang tengah berunding untuk mendapatkan kerusi-kerusi dari PAS, PKR dan DAP. Katanya mereka memang yakin sangat tinggi kerana parti bunga kena menang lebih 80 kerusi parlimen di pru14 nanti.
Bila sudah menang, kita akan bincangkan siapa yang boleh jadi Perdana Menteri, siapa yang akan dapat habuan, jadi menteri, takkan semua tak mengidam kerusi empuk di Putrajaya.
Kalau kita melihat situasi ini, adakah PAS dengan rela hati akan memberi kerusi percuma kepada parti bunga?
Adakah PKR terlalu yakin bunga dapat membantu perancangan mereka?
Adakah PAN nak berdiam diri sedangkan mereka juga mampu buat kejutan?
DAP sudah rasakan yang mereka juga mampu mengawal kesemua parti-parti pembangkang di bawah tapak kaki mereka sekali lagi.
Tahniah melayu pembangkang.