Sabtu, 31 Disember 2016

PARTI BUNGA MEMANG BERMASALAH KATA EZAM KOTAK


Parti bunga hanyalah dipenuhi segerombolan serigala dan dubuk-dubuk lapar yang masing-masing tengah menunggu habuan datang, jadi kesimpulan apa berlaku dalam parti bunga semua boleh menilat, tikam menikam, rosak merosak antara satu sama lain sudah berlarutan sehingga perang saudara berhadapan juga sedang berlaku dalam parti bunga.

Jadi apa yang nak dibanggakan dengan bunga? Ezam si kotak ni pun bukannya boleh pakai, hanya spisis gila jawatan, parti apa pula dia nak masuk selepas keluar dari bunga?


baca seturusnya dissini

http://www.pru14.tv/2016/12/31/ezam-serlahkan-parti-bunga-memang-bermasalah

YURAN TASKA DI SELANGOR NAIK, TIADA SIAPA PULA BISING SAMPAI KOMA ISU NI

Persatuan Taman Asuhan Kanak-Kanak (Taska) Negeri Selangor (PTNS) bercadang menaikkan kadar yuran bulanan taska di seluruh negeri ini bermula Januari depan antara RM10 hingga RM50 dengan alasan kenaikan kos operasi yang semakin meningkat.

Pengerusinya, Mahanom Basri mendakwa kenaikan tersebut disebabkan berlaku peningkatan kos operasi termasukan kenaikan tahunan kadar sewa premis, peningkatan harga barangan selain perlu mematuhi peraturan daripada aspek kesihatan dan keselamatan yang ditetapkan agensi kerajaan.

“Setiap pengusaha taska yang berdaftar di negeri ini berusaha mengikuti setiap syarat ditetapkan seperti menjalani kursus pensijilan, syarat ditetapkan bomba, pemasangan kamera litar tertutup (CCTV) dan pelbagai lain,” katanya pada sidang media bagi memberikan penjelasan berhubung kenaikan kadar yuran taska di Shah Alam semalam.

Menurutnya jika kadar yuran lama diteruskan, besar kemungkinan ramai pengusaha taska terpaksa gulung tikar dan sebilangan pusat asuhan pula sukar untuk meningkatkan mutu perkhidmatan mereka akibat kekangan kewangan.

“Malah ada pengusaha taska terpaksa mengambil keputusan menutup taska akibat menanggung kerugian.” tambah Mahanom.

Kata Mahanom lagi, kenaikan yuran berkenaan diterima baik kalangan ibu bapa bagi memastikan taska-taska di negeri ini dapat beroperasi dengan lebih berkualiti sebagai sebuah institusi profesional.

Difahamkan pada masa ini, kadar taska dikenakan oleh ahli PTNS adalah sekitar RM150 hingga RM650 bagi seorang kanak-kanak, bergantung kepada lokasi dan usia kanak-kanak berkenaan.

Kali terakhir yuran taska di negeri ini dinaikkan adalah pada 2013 semasa kerajaan memperkenalkan kadar gaji minimum di negara ini.

http://www.selangorpress.net/selangor/2016/12/kadar-yuran-taska-seluruh-selangor-bakal-naik-januari-nanti/

Jumaat, 30 Disember 2016

NAK REBEL ATAU DIGELAR TELUR KULUP HANYA BERSERAH TAKDIR? #Cukuplah #Selangorbaru

Jika sesuatu perkara yang luar maksimas otak bertindak, atau ini caranya mengajar pentadbiran haprak Azmin.

Ayuh..

Bukan setakat Azmin dan korupsinya, malah pembangkang di Selangor yang kebanyakan pemimpinnya 'play safe' dan agak pengecut.

Hanya membenak seronok menghitung projek, penjilat ketawa tamak.

Anak muda bangkit untuk #Selangorbaru #Cukuplah pemimpin pengecut dan korupsi mengawal bicara..

Tolak Azmin tolak pembangkang Selangor pengecut!!

Rebel cara Jamal Yunus. Saya sokong. Anda bagaimana?

Khamis, 29 Disember 2016

CUKAI NAIK 200% DI SELANGOR PADA 2017

Akhirnya, siapa setuju? Adakah ini satu perkara yang mengembirakan rakyat Selangor.

Setelah masalah air tidak selesai, rumah urut dan mesin judi semakin bercambah dan menaikkan income kepada kerajaan Selangor.

Tahniah, yahuuu..
Cukai tanah naik hampir 200%?
Dulu cukai tanah RM33 + cukai parit RM18.... jumlah RM51..
Utk 2017 cukai tanah RM89 + cukai parit RM18... jumlah RM107..

Ayuh undi lagi Pkr.. Yes yes..

Rabu, 28 Disember 2016

BR1M: Mahathir Dicabar Buat Laporan Polis Terhadap Dap

U PINANG, 28 Dis – Naib Presiden Parti Cinta Malaysia, Datuk Huan Cheng Guan mencadangkan Tun Dr. Mahathir agar membuat laporan kepada SPRM terhadap Dap memandangkan parti tersebut juga telah mengeluarkan poster kenyataan umum kepada rakyat untuk memohon dan mengemas kini BR1M di beberapa pejabat Dap negara ini. 

Tindakan Dap yang membantu penyaluran BR1M yang dianggap sebagai rasuah oleh Tun Mahathir itu membuktikan bahawa Dap juga terlibat dalam pengagihan wang rasuah dari kerajaan untuk diagih-agihkan kepada rakyat.

“Saya cadangkan beliau buat laporan SPRM terhadap Dap berhubung tindakan Dap yang membantu kerajaan menyalurkan ‘rasuah’ kepada rakyat dengan memberi ruang kepada rakyat untuk menyemak dan mengemas kini maklumat BR1M di pejabat parti mereka.

“Ini disebabkan Tun Mahathir kata BRIM itu rasuah, dan Dap pula terbabit menyediakan paltfom untuk kemudahan rakyat dan ahlinya menyemak BRIM,”kepada UMNO-Online di sini hari ini.

Justeru itu katanya, Tun Mahathir sepatutnya perlu juga membuat laporan kepada SPRM memandangkan parti tersebut juga boleh dianggap bersekongkol dengan pengagihan ‘rasuah’ dari kerajaan.

“Jadi saya cadangkan beliau membuat laporan kepada pihak SPRM supaya menyiasat Dap yang juga dilihat bersekongkol dengan rasuah dalam membantu pemberian BRIM itu. Manalah tahu Dap juga sudah terima ‘rasuah’ dari kerajaan.

“Kalau beliau tak berani nak lapor, saya boleh laporkan ke SPRM berhubung kait peranan Dap dalam membantu kerajaan memberi ‘rasuah’ kepada rakyat,” ujarnya sinis.-MediaUMNO

KADANG-KADANG MALAS NAK JENTIK, TETAPI TERPAKSA BERSEBAB #Cukuplah #SelangorBaruTengah sedap membalun PKR di Selangor, tengah best Jamal Yunus melanyak bersungguh-sungguh Azmin, sudahnya perilaku dan perangai segelintir pemimpin Umno Selangor yang tidak cerdik menjaga foto peribadi dan keluarga menjadi masalah.

Lantak hangpa nak bermewah ka, apa ka, Selangor ini BN tengah kerja keras untuk kembalikan Selangor kepada BN, sudah beritahu pun sikap-sikap inilah yang menjadi buah mulut nitizen, malah strategi jangan menonjolkan entiti mewah sedangkan negara sedang dalam keadaan ekonomi yang pelahan tidak diendahkan segelintir pemimpin.

Mungkin bukan salah pemimpin itu, mungkin kerana tidak faham situasi sekarang adalah zaman smart phone, Najib Razak juga tahu, pru14 adalah penentu BN. Mereka mungkin tidak sedar ataupun lupa perkara itu.

Tapi hamlau-hamlau ini bukan nak faham, mungkin selesa nak kalah.

KAMI TAHU ADA LEBIH RAMAI PEMIMPIN HEBAT DI SELANGOR YANG BAGUS DAN TERBAIK, MEREKA BEKERJA KERAS, MEREKA TURUN KE AKAR UMBI, MEREKA SEDAR DENGAN KERJA KERASLAH KITA MAMPU LAKUKAN SESUATU POSITIF. 

TETAPI PEMIMPIN YANG KEPALANYA TIDAK SEDAR PERMAINAN MEDIA, PERMAINAN PERSEPSI HANYA MENGHABISKAN DUIT KEPADA GOLONGAN MENJILAT SAHAJA.

#Cukuplah #SelangorBaru

Isteri Pemimpin Umno Berfoya Ketika Rakyat Sedang Derita


Penyebaran beberapa keping foto isteri seorang pemimpin utama Umno Selangor berfoya di luar negara nyata mendapat reaksi negatif netizen yang mendakwa perkara tersebut sebagai bukti kehidupan mewah golongan terbabit ketika rakyat sedang menderita dengan pelbagai tekanan kos sara hidup.

Hasil tinjauan Selangor Press mendapati bahawa netizen mengkritik gaya hidup mewah dan bermegah keluarga kepimpinan Umno yang disifatkan gagal memahami kehidupan rakyat kebanyakan yang sedang tersepit dengan keadaan semasa ekonomi negara.

Malah penyebaran foto berkenaan dilihat berjaya mencalarkan imej Umno Selangor secara keseluruhan, lebih-lebih lagi apabila melibatkan keluarga pemimpin utama parti itu.

Foto isteri pemimpin Umno Selangor itu didakwa diambil semasa bercuti ke Las Vegas, Amerika Syarikat memaparkan beliau menaiki limosin mewah.

Walau bagaimanapun, sehingga kini tiada sebarang kenyataan diberikan pemimpin berkenaan berkaitan  penyebaran foto tersebut.


http://www.selangorpress.net/selangor/2016/12/netizen-kritik-isteri-pemimpin-umno-berfoya-ketika-rakyat-sedang-derita/

Isnin, 26 Disember 2016

KHAIRUDDIN ADALAH PARASIT MELAYU PALING KOTOR

Sekiranya masih ingat bagaimana peranan Khairuddin dalam melumpuhkan karier politik Anwar Ibrahim pada tahun hitam negara kita iaitu pada 1998 lalu.

Kita melihat situasi 'perancangan tertinggi' yang sangat teliti sehingga terbenamnya Anwar Ibrahim yang berjawatan Timbalan Perdana Menteri ketika itu.

Tertulis juga bila buku 50 dalil mengapa Anwar Ibrahim tidak boleh menjadi PM berjaya mempengaruhi Tun Mahathir ketika itu.

Tahun 2014 juga telah berjaya sang parasit bernama Khairuddin ini sehingga terjadinya perbalahan antara Tun Mahathir dan Najib Razak. Sehingga kini percaturan itu nampak berjaya merosakkan habis hubungan ayah dengan anak.

Tidak sampai dua tahun, iaitu tahun 2016 tercatit pula dia sudah berjaya melakukan satu perancangan yang cukup dangkal, Tun Mahathir terpaksa menjilat Anwar Ibrahim, dengan menebalkan muka di Mahkamah untuk bersalam kononnya ingin berbaik atau terpaksa berbaik dengan Anwar Ibrahim.

Tidak dilupa, kerana dia juga, Tun Mahathir bertelagah dengan Ibrahim Ali, sedangkan kedua-dua mereka ini adalah sahabat baik.

Tidak perlu lama, tahun 2017 ini kita semua pasti akan melihat, pergolakan dalaman dalam parti PPBM yang sangat besar. Pergaduhan antara Tun Mahathir dan Muhyiddin Yassin bakal terjadi tanpa tapisan, ini kerana percaturan parasit bernama Khairuddin ini cukup licik dan berstrategi.

Walaupun ramai penyokong PPBM menganggap Khairuddin ini adalah pejuang, kuat melawan, berani, tetapi dia juga adalah bangsa perosak Melayu dan membunuh Melayu secara terang dan nyata.

Sumber dari Facebook Mohd Faizal
https://www.facebook.com/mdfaisal.rohbanahmad/posts/1860427830854528

PERANG DALAMAN PARTI BUNGA SUDAH BERMULA

Bila perjuangan berlandaskan dendam, iri hati serta busuk hati, maka kesemua ini hanyalah untuk memuaskan nafsu serakah golongan kecewa.

Bagus juga mereka ini keluar dari Umno. Sebab utama adalah dalam parti bunga bersepah spisis serigala dan dubuk lapar yang nampak habuan mereka akan kokak sehingga licin.

Perlucutan jawatan secara paksa srikandi bersatu, Anina bakal menjurumus parti bunga itu berperang secara terbuka antara satu sama lain.

Adakah ini petanda bakal hancurnya parti yang kononnya hebat serta diperakui bakal memenangi lebih 80 kerusi parlimen di pru 14 nanti?

Kesimpulannya bila nilai kejahatan dan kebusukan hati itu menjadi niat perjuangan maka jawapannya anda boleh lihat apa terjadi terhadap parti bunga ketika ini.

Ahad, 25 Disember 2016

DRAMA UNTUK TARIK PERHATIAN?

Pertelagahan Khalid Samad dan Mat Sabu berkenaan Hj Hadi ke Iran hanyalah drama ciptaan.
Walaupun nampak garang Khalid Samad menempelak Mat Sabu yang kononnya memuji Hj Hadi ke Iran baru-baru ini mengamit satu cerita yang tidak sensasi.

Pan sedang tengelam dalam dunia populariti, Bunga sedang mendahului, maka strategi alih tumpuan digunakan untuk nitizen kembali mengingati Pan yang sedang tenggelam.

Jenama Pan yang cukup panas bila dibicarakan dihadapan orang Pas. Malah Pas sudah berbicara jangan bermimpi untuk menghulurkan salam terhadap Dap dan Pan.

Pan dalam kepeningan dengan cadangan Pkr supaya bergabung dengan Pan. Tidak relevan menengelamkan Pan demi impian ke Putrajaya.

Jadi kesimpulannya. Tiada apa yang boleh dibanggakan dengan Pakatan Harapan.

KERAJAAN PULAU PINANG KERAJAAN 'GANGSTER' - Datuk Huan Cheng Guan

Kenyataan Media

Huan Cheng Guan

Naib Presiden Parti Cinta Malaysia

1. Kerajaan Pakatan Harapan kini dilihat menjalankan pentadbiran negeri ala-‘Gangster’ iaitu mengambil tindakan penguatkuasaan secara ‘terpilih’ terhadap rakyat negerinya yang mengkritik secara terbukan pentadbiran kerajaan negeri tersebut.

2. Ini jelas dapat dirujuk kepada tindakan pihak berkuasa tempatan (PBT) yang merobohkan tandas sebuah kafe sehari selepas  pemiliknya mengeluarkan kenyataan mengkritik pentadbiran kerajaan negeri tersebut di surat khabar Cina.

3. Tindakan ala-‘gangster’ kerajaan negeri  tidak terhenti setakat itu sahaja, malahan terdapat dua lagi premis miliknya turut digempur  dan salah satu daripadanya telah diperiksa dengan ‘sangat’ teliti dari siang sehingga larut malam semata-mata untuk mencari apa kesalahan yang boleh dikenakan tindakan.

4. Sekiranya  kerajaan negeri ini benar-benar mahu menegakkan undang-undang dan keadilan mengapa tidak dilakukan pemeriksaan terhadap banyak lagi premis lain yang melakukan kesalahan secara terang-terangan?

5. Mengapa mahu menjalankan penguatkuasaan undang-undang secara terpilih dan pilihan tersebut terhadap mereka yang mengkritik pentadbiran kerajaan negeri sahaja?

6. Ini adalah pentadbiran ala-‘Gangster’ yang dilakukan oleh Kerajaan negeri Pulau Pinang terhadap sesiapa sahaja yang berani mengkritik dan satu amaran kepada rakyat negeri Pulau Pinang yang lain supaya jangan mengkritik pentadbiran negeri, jangan mengkritik Ketua Menteri dan jangan mengkritik parti yang mentadbir negeri.

7. Jika Kerajaan Negeri tidak mahu berhenti daripada pentadbiran ala-‘Gangster’ ini, maka saya sarankan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng boleh gunakan motto perkhidmatan berikut bagi menggantikan motto sedia ada:

“Jangan kritik kami sekiranya anda tidak mahu hidup anda disusahkan oleh kami”