Jumaat, 20 Januari 2017

[GEMPAR] Nama Calon Pakatan Harapan PRU14 Terbongkar

Hebat Perancangan Pakatan Harapan, nampaknya mereka sudah mencaturkan impian supaya Selangor ditakluk semula PRU 14 nanti.

Hebatnya, PAS sudah mereka tendang jauh-jauh, ketawa besar Mat Sabu, kerana impian melihat Pan mengantikan PAS bakal terlaksana sedikit demi sedikit.

Agaknya, apakah peranan PAS bila rahsia tikam belakang ini sudah terbongkar? Adakah perbalahan besar ini akan menjahanamkan parti pembangkang atau dengan tiba-tiba PAS akan bersama dengan Pakatan Harapan atau bekerjasama dengan BN?

Itu semua tidak dipastikan. Cuma ingin lihat, Pakatan Pembangkang tidak lagi mentadbir selepas PRU14 nanti.

Kita tunggu.
3 ulasan:

 1. Malangnya UMN* sendiri makin diKUASAI puak KITOL Islam/Melayu LIBERAL si PENJAHANAM bangsa, agama dan negara! Sbb. itu. nasib dan hak BANGSA Bumiputera Islam/Melayu memang sedg. dlm. keadaan amat KRITIKAL!

  Maka, kembalikan KEMENTERIAN KEBUDAYAAN dan WARISAN - utk. memperTAHANkan SEJARAH, WARISAN, HAK dan BUDAYA bangsa BUMIPUTERA dengan amat TEGAS, JUJUR, BERANI dan IKHLAS - terutamanya bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu yg. makin diPIJAK, diGERTAK dan diHINA dgn. amat KEJI oleh puak PENJAJAH/PENYAMUN DAParasit/PKRhomo!

  Aku amat terkejut melihat sebuah buku Teks pendidikan sejarah dan juga "BROCHURE"2 serta MAJALAH2 PELANCONGAN, yang ditulis oleh majoriti dari Bukan Bumiputera yg. MENAFIkan Bumiputera Islam/Melayu sbg. bangsa BUMIPUTERA/INDIGENOUS di tanah pusaka nenek moyang berzaman BUMIPUTERA kita ini! Bahkan diHINA kita bangsa Melayu di Tanah Melayu pusaka kita ini kononnya adalah PENDATANG berasal dr. 'Indonesian Archipelago', bukan bangsa BUMIPUTERA/INDIGENOUS dr. "Malay Archipelago" atau Alam Melayu (sebelum diJAJAH dgn. TAMAK oleh PENJAJAH PARASIT British/Barat-ZIONIS) - yg. MERANGKUMI Malaysia, Brunei, Indonesia, Kemboja, Thailand, Filipina, Myanmar dan Kepulauan Pasifik termasuk Hawaii! Maka , mamat nazri KITOL liberal PENYAMAQ tu patut diPECAT segera - patutlah boleh PELUK Tonggeng Eng DAParasit dan berpegangan tangan seolah mcm. puak HOMO!

  Lihat sj. PENGHINAAN yg. amat KEJI, yg. berTERUSAN kpd. SEJARAH, WARISAN, HAK dan BUDAYA bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita di PULAU PINANG!

  Lihat di - http://www.penangkini.com/2017/01/pulau-pinang-dan-pengkhianatan-sejarah.html:

  Pulau Pinang dan pengkhianatan sejarah

  Posted by Penang Kini

  UNGKAPAN dan kepercayaan bahawa sejarah Pulau Pinang bermula dari tahun 1786 masih berlanjutan. Apakah kita mahu kekalkan satu mitos dalam sejarah negara?

  Secara khususnya, sejarah dan persejarahan Pulau Pinang amat dikhianati. Saya merujuk kepada makalah Dr. Chandra Muzaffar (Utusan Malaysia 5 Julai 2015) yang memberi reaksi terhadap apa yang dipaparkan dalam laman web rasmi Pulau Pinang. Terlebih awal ialah pada 12 Jun di mana seorang lagi cendekiawan, Prof. Datuk Seri Md. Salleh Yaapar dari Universiti Sains Malaysia telah menyangkal kenyataan laman web tersebut. Sumber laman itu ialah Biro Penerangan Pulau Pinang.

  Umumnya rakyat Malaysia dan Pulau Pinang (termasuk Melayu Pulau Pinang sendiri) tidak mempedulikan kepentingan kenyataan yang berbunyi: “Sejarah Pulau Pinang hanya bermula dari tahun 1786.”

  Kebelakangan ini, ada yang memberi reaksi bahawa ia bukan satu isu sebab sentimen umum masyarakat di negara ini maklum akan keadaan pengambilan Pulau Pinang oleh Francis Light. Pengalaman saya menyaksikan pelbagai cemuhan dan penghinaan selama ini terutama melalui media sosial apabila menampilkan mengenai sejarah Pulau Pinang sebelum tahun 1786……(teruskan membaca)

  (Tok Landak)

  BalasPadam
 2. Dan lihatlah bagaimana geng KITOL LIBERAL-plg. ANGKUH dlm. UMN* ni terus mengHANCURkan BAHASA KEBANGSAAN, HAK, SEJARAH dan WARISAN bangsa BUMIPUTERA kita! Mana JABATAN WARISAN (inilah akibatnya bila KEMENTERIAN WARISAN, SENI dan KEBUDAYAAN telah diHAPUSkan) & DBP OI?!!!!!!!!!!! Apa nak jadi ni?!!!!!!

  Lihat di - http://darulehsantoday.blogspot.my/2017/01/stadium-putra-bukit-jalil-kini-di.html
  Stadium Putra Bukit Jalil Kini Di Kenali Sebagai Axiata Arena...

  Tiada lagi nama stadium putra bukit jalil, ia kini dikenali sebagai axiata arena, selepas ia diberi nafas baru oleh kumpulan axiata berhad.

  Stadium Putra Bukit Jalil secara rasminya akan dikenali dengan nama baharu iaitu Axiata Arena bermula hari ini.

  Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaludin berkata, penjenamaan semula nama stadium berkenaan adalah setelah projek pembangunan semula stadium berkenaan selesai hasil kerjasama antara Perbadanan Stadium Malaysia dan Kumpulan Axiata Bhd membabitkan perjanjian selama 10 tahun dengan jumlah tajaan sebanyak RM55 juta.

  “Pembangunan semula ini akan menjadikan Axiata Arena setaraf dengan lokasi-lokasi penganjuran acara bertaraf dunia dan bukan sekadar menjadi lokasi penganjuran sukan tetapo acara lain seperti hiburan serta kebudayaan,” katanya dalam sidang akhbar di Menara Axiata di Sentral Kuala Lumpur di sini hari ini.

  Khairy dalam pada itu menambah, pembangunan semula stadium tebabit adalah merupakan sebahagian daripada keseluruhan projek pembangunan semula Kompleks Sukan Bukit Jalil yang akan dikenali sebagi KL Sport City yang dijangka dibuka pada Julai ini....

  (Tok Landak)

  [BANGSA Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Orang Asli/Indigenous/Native/Aborigines-Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah (SATU) ’Bangsa’ Malaysia, sebenaqnya adalah PALSU dan adalah legasi PENJAJAH British-ZIONIS utk. melahirkan dasar SATU ‘bangsa' Malayan bersatu dgn. MENGHAPUSkan identiti & hak BANGSA Bumiputera yg. PELBAGAI - pelansungan dari agenda-British/ZIONIS-Malayan Union-JAHANAM].

  BalasPadam
 3. Jadi lebih percaya Kiasu dominan untuk merealisasikan impian menjadi singapura ke-2.. walau nampak mustahil ia pasti terlaksana, harap cucu kita kencing dan lemparkan najis ke kubur2 haramjadah ini nanti... boleh heheh

  BalasPadam