Rabu, 22 Februari 2017

Pegawai Khas Azmin Anggap Tuduhan NGO Jamal Sebagai Fitnah


Pegawai Khas kepada Menteri Besar Selangor, Muhammad Hilman Idham menganggap tuduhan oleh Gabungan NGO-NGO Selangor terhadap kekayaan dimilikinya sebagai fitnah dan bersedia bekerjasama dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sekira diminta berbuat demikian.

Hilman berkata tindakan Gabungan NGO-NGO Selangor dipengerusikan Datuk Seri Jamal Md Yunos itu sebagai cubaan mengheret nama Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dengan menggunakan kaedah politik kotor selepas kegagalan pemimpin Umno itu mencalarkan imej kepimpinan negeri Selangor.

Katanya lagi, beliau menyerahkan kepada SPRM untuk menjalankan siasatan, walaupun sebelum ini terdapat juga laporan terhadap dirinya.

“Biarlah, biar SPRM buat kerja dia.”

“Lagi pun mereka sudah terlambat sebab sebelum ini sudah ada laporan dibuat ke atas saya dan siasatan telah dibuat manakala kes juga telah ditutup.

“Saya sedia kerjasama dengan SPRM. Cukuplah fitnah tu, kita ada kerja nak buat,” ujarnya kepada sebuah portal berita dalam talian.

Tambah Hilman, beliau akan membuat laporan polis dalam masa terdekat berhubung tindakan NGO Jamal itu untuk membersihkan namanya dan Menteri Besar.

Semalam Gabungan NGO-NGO Selangor hadir ke pejabat SPRM Selangor untuk membuat laporan berhubung kekayaan dimiliki pegawai khas Azmin itu.

Menurut Penasihat Undang-Undang NGO berkenaan, Datuk Mohd Imran Tambrin, tindakan beliau dan rakan-rakannya membuat laporan tersebut disebabkan gaya hidup mewah dijalani Hilman tidak sepadan dengan pendapatannya sebagai penjawat awam Selangor.

Tambahnya lagi, laporan itu juga dibuat susulan penyebaran beberapa foto kemewahan pegawai Azmin tersebut di media sosial baru-baru ini.

http://www.selangorpress.net/selangor/2017/02/pegawai-khas-azmin-anggap-tuduhan-ngo-jamal-sebagai-fitnah/

2 ulasan:

 1. Kalau TAK benaq, SAMANlah cepat si mamat ANJING GILA BABI PKRHOMO KURAP ni! Dasar si PENAKUT PENIPU!

  Mana SPRM OI?!! Apa jadi KES2 amat menCURIGAkan ni; sampai ada yg. dah diTUTUP?!! BUKA BALIK!!!! Mana juga JAIS - takkan MB Islam/Melayu yg. diTUDUH buat ZINA pun tak diSIASAT?!! Dlm. ISLAM, tak dak UNDG2 berBEZA utk. yg. VIP2 OI!

  Lihat di - 1. https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/13/azmin-ali-divert-isu-untuk-lindungi-kekayaan-pegawai-khasnya/:

  Azmin Ali ‘Divert’ Isu Untuk Lindungi Kekayaan Pegawai Khasnya

  February 13, 2017 AIDCNew; dan di

  2. http://captainmgs.blogspot.my/2016/12/rahsia-azmin-terbongkar-lagi-pegawai.html:

  RAHSIA AZMIN TERBONGKAR LAGI, PEGAWAI KHAS MB SELANGOR LEBIH KAYA RAYA DARI ADAM ROSLY AMPANG

  Friday, 9 December 2016

  1. Pendedahan demi pendedahan terhadap Zuraida Kamarudin Ahli Parlimen Ampang telah membuka kepada pendedahan kekayaan Proksi Zuraida Adam Rosly Ketua AMK Ampang yang mempunyai mahligai Disneyland Ampang, rumah mewah lain dan kereta mewah milik taukeh.

  2. November lalu Adam Rosly dalam turut mencabar netizen membuktikan rumah yang dipaparkan dalam Instagramnya atas namanya sekaligus mengaku bahawa harta miliknya sebagai rasuah yang diberikan kepadanya bukan atas namanya sebagaimana kenderaan mewah yang dimilikinya. Adam Rosly juga mengaku perniagaannya adalah rahsia keluarganya. Dan ia terlalu peribadi untuk didedahkan.

  3. Sumber dalam pejabat MB Selangor iaitu seorang dari Pegawai Khas MB memaklumkan kepada Captain M Adam Rosly mendapat kekayaan luar biasanya dari projek yang diluluskan oleh Azmin Ali juga proksi Zuraida. Projek PBT habis disapunya. Paling penting Adam Rosly mendapat projek pasir di Negeri Selangor. Ini adalah punca kekayaan utama Adam Rosly. Antara orang yang bertanggungjawab menghubungkan Adam kepada Azmin Ali ialah Pegawai Khas MB Selangor bernama Hilman Idham.

  4. Dari seorang budak hingusan kampus UKM yang dibicarakan di mahkamah kes AUKU (UKM4) menjadi budak suruhan Azmin yang kaya-raya. Kata sumber itu Adam Rosly memang kaya tetapi lebih kaya ialah Hilman Idham. Azmin Ali sangat percayakan Hilman Idham ini dari rahsia dana rasuah kontraktor hingga perempuan simpanan Azmin Ali. .......(teruskan membaca)

  (Tok Landak)

  BalasPadam
 2. Dan tgk. si puak2 BERSATU Gila SEKS/PORNO JIJIK ni; mana JAB.2 AGAMA ISLAM? VIP2 Islam/Melayu ni seolah asyik terLEPAS buat MAKSIAT tapi rakyat BIASA dr. hotel2 BAJET juga yg. hanya diSERBU OI! Kenapa TAK serbu KONDO2/RUMAH2/HOTEL2/KELAB2 MEWAH mcm. ni?!!

  Dan kalau berita SKANDAL SEKS ni semua TAK benaq, mana SAMAN2 si PENAKUT2 OI?

  Lihat si mamat2 GILA SEKS dr. BERSATU JUBOQ BABI ni, di - http://captainmgs.blogspot.my/2016/12/siapa-bongkar-rahsia-besar-kaki.html:

  SIAPA BONGKAR RAHSIA BESAR KAKI "CLUBBING" KETUA ARMADA PPBM TERLIBAT SKANDAL SEKS?

  Thursday, 29 December 2016

  (Tok Landak)

  BalasPadam