Sabtu, 18 Februari 2017

Tidak Kepada Himpunan RUU355 Kata Biro Politik PKR


PKR memang didalamnya penuh dengan gandaan minda liberal, mereka peduli apa perihal undang-undang Islam, sedangkan mereka tahu, kekuatan umat Islam perlu dipertingkatkan.

Kerana akal mereka terlalu memilih logik, kerana politik, asal boleh untung, perlu dikejar dahulu, kafir juga dikejarkannya.

PAS pasti susah untuk bekerjasama dengan PKR selepas ini.AIDCNews – 16/02/17 – Keputusan mesyuarat Biro Politik PKR yang menolak perhimpunan di Padang Merbok bagi menyokong cadangan meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau dikenali sebagai Akta 355 pada 18 Feb ini tersebar di media sosial.

“Keputusan Mesyuarat Biro Politik Bil 1/2017 bertarikh 10 Januari 2017:-

“Biro Politik bersetuju supaya KEADILAN tidak menyertai himpunan berkaitan usul pindaan RUU355 anjuran Parti PAS yang akan diadakan pada 18 Febuari 2017 ini. Harap maklum,” kenyataan ringkas daripada nota Setiausaha Agung dipetik.

Penolakan PKR terhadap perhimpunan PAS itu telah tersebar meluas di media sosial termasuk di Facebook ‘Menyokong penuh Tuan Guru Presiden dan kepimpinan ulama‘

“Jika ianya benar…Maka sudah terang nyata tanpa bersuluh pendirian PKR dan hala tuju parti mereka.Kesian!!!!,” ulas facebook pro PAS itu.

https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/16/keputusan-biro-politik-pkr-tolak-perhimpunan-355-tersebar/

4 ulasan:

 1. Mana SPRM OI?!! Apa jadi KES2 amat menCURIGAkan ni; sampai ada yg. dah diTUTUP?!! BUKA BALIK!!!! Mana juga JAIS - takkan MB Islam/Melayu yg. diTUDUH buat ZINA pun tak diSIASAT?!! Dlm. ISLAM, tak dak UNDG2 berBEZA utk. yg. VIP2 OI!

  Liaht di - https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/13/azmin-ali-divert-isu-untuk-lindungi-kekayaan-pegawai-khasnya/:

  Azmin Ali ‘Divert’ Isu Untuk Lindungi Kekayaan Pegawai Khasnya

  February 13, 2017 AIDCNews

  dan di http://captainmgs.blogspot.my/2016/12/rahsia-azmin-terbongkar-lagi-pegawai.html:

  RAHSIA AZMIN TERBONGKAR LAGI, PEGAWAI KHAS MB SELANGOR LEBIH KAYA RAYA DARI ADAM ROSLY AMPANG

  Friday, 9 December 2016

  1. Pendedahan demi pendedahan terhadap Zuraida Kamarudin Ahli Parlimen Ampang telah membuka kepada pendedahan kekayaan Proksi Zuraida Adam Rosly Ketua AMK Ampang yang mempunyai mahligai Disneyland Ampang, rumah mewah lain dan kereta mewah milik taukeh.

  2. November lalu Adam Rosly dalam turut mencabar netizen membuktikan rumah yang dipaparkan dalam Instagramnya atas namanya sekaligus mengaku bahawa harta miliknya sebagai rasuah yang diberikan kepadanya bukan atas namanya sebagaimana kenderaan mewah yang dimilikinya. Adam Rosly juga mengaku perniagaannya adalah rahsia keluarganya. Dan ia terlalu peribadi untuk didedahkan.

  3. Sumber dalam pejabat MB Selangor iaitu seorang dari Pegawai Khas MB memaklumkan kepada Captain M Adam Rosly mendapat kekayaan luar biasanya dari projek yang diluluskan oleh Azmin Ali juga proksi Zuraida. Projek PBT habis disapunya. Paling penting Adam Rosly mendapat projek pasir di Negeri Selangor. Ini adalah punca kekayaan utama Adam Rosly. Antara orang yang bertanggungjawab menghubungkan Adam kepada Azmin Ali ialah Pegawai Khas MB Selangor bernama Hilman Idham.

  4. Dari seorang budak hingusan kampus UKM yang dibicarakan di mahkamah kes AUKU (UKM4) menjadi budak suruhan Azmin yang kaya-raya. Kata sumber itu Adam Rosly memang kaya tetapi lebih kaya ialah Hilman Idham. Azmin Ali sangat percayakan Hilman Idham ini dari rahsia dana rasuah kontraktor hingga perempuan simpanan Azmin Ali. .......(teruskan membaca)

  (Tok Landak)

  BalasPadam
 2. Dan tgk si puak2 BERSATU Gila SEKS JIJIK ni; mana JAB.2 AGAMA ISLAM? VIP2 Islam/Melayu ni seolah asyik terLEPAS buat MAKSIAT tapi rakyat BIASA dr. hotel2 BAJET juga yg. hanya diSERBU OI! Kenapa TAK serbu RUMAH2/HOTEL2/KELAB2 MEWAH mcm. ni?!!

  Dan kalau berita SKANDAL SEKS ni semua TAK benaq, mana SAMAN2 si PENAKUT2 OI?

  Lihat si mamat2 GILA SEKS dr. BERSATU JUBOQ BABI ni, di - http://captainmgs.blogspot.my/2016/12/siapa-bongkar-rahsia-besar-kaki.html:

  SIAPA BONGKAR RAHSIA BESAR KAKI "CLUBBING" KETUA ARMADA PPBM TERLIBAT SKANDAL SEKS?

  Thursday, 29 December 2016

  (Tok Landak)

  BalasPadam
 3. SEDIHnya aku nasib mangsa2 dr. anak2 muda bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita dlm. KEMALANGAN JLNRAYA basikal tu!!! Dan adakah SPAD/PDRM akan MENYIASAT habis2an BETINA SIAL yg. diTUDUH menggunakan HP dan pandu LAJU seolah MABUK, serta apa juga BANGSA betina ni??!!! POLIS mesti berikan BUKTI amat jelas yg. si BETINA ni dah diUJI air KENCING dia waktu kemalangan tu (PEMANDU2 yg. menyebabkan KEMALANGAN JLNRAYA mesti diUJI air kencing depa utk. ALKOHOL/DADAH walau depa sendiri CEDERA) serta SIASAT juga HP si BETINA ni utk. PASTIkan waktu TERAKHIR dia buat PANGGILAN & dari mana)!!!! POLIS tolong JANGAN keluaqkan pengumuman sewenangnya MENYALAHkan MANGSA2 sebelum SISATAN RAPI OI!!!!

  Dan pihak keluarga mangsa mesti SAMAN si BETINA SIAL ni sampai berJUTA kalau dia diBUKTIkan berSALAH!

  Tapi ada berita seolah MENYALAHkan mangsa2 ni kononnya dr. kumpulan mcm. MAT REMPIT Basikal pula - SIAL betul media2 PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!!!

  Lihat berita TERBARU dr. MANGSA2 kita sendiri di http://beliabangkit.blogspot.com/2017/02/mangsa-kami-berhenti-sebelum-pemandu.html#.WKgrLTlyrIU

  MANGSA : Kami Berhenti Sebelum Pemandu Wanita Yang Bermain HP Merempuh!
  Diterbitkan Belia Bangkit Pada 5:03:00 PTG

  "Kami berhenti dalam 10 minit, tiba-tiba saya nampak sebuah kereta memecut laju menuju ke arah kami dan terus merempuh kami," kata seorang mangsa yang terselamat dalam kejadian rempuhan pagi tadi.

  Muhammad Zulfadli Yusri, 19, berkata beliau dan beberapa lagi rakannya datang dari kawasan rumahnya di Stulang Darat, di sini sebelum bertemu kumpulan lain di lokasi kejadian. Katanya, semua yang berkumpul di lokasi kejadian bukan bergerak dalam kumpulan sama, sebaliknya hanya bertemu di kawasan itu sebelum rempuhan berlaku.

  "Saya datang dari Petronas (Jalan Lingkaran Dalam) dan nampak beberapa kumpulan basikal berhenti di sebelah kubur (lokasi kejadian), jadi saya ke sana untuk melihat apa mereka buat.

  "Ketika bersama kumpulan itu, saya nampak satu kereta dan pemandu perempuan itu sedang bermain telefon terus merempuh kami sedang berhenti di situ," katanya.....

  (Tok Landak)

  BalasPadam
 4. Tok landak bodo..

  BalasPadam