Isnin, 20 Mac 2017

Golongan Sabotaj Ekonomi Negara Perlu Diambil Tindakan Segera


Kenyataan Media
Datuk Huan Cheng Guan.
Naib Presiden
Party Cinta Malaysia.
*"Usaha sabotaj ekonomi negara, kerajaan kena ambil tindakan segera"*
*1.*
Semalam, Perdana Menteri Datuk Seri Haji Najib bin Tun Abdul Razak telah mendedahkan bahawa terdapat beberapa rakyat Malaysia yang tidak bertanggungjawab cuba memberi maklumat palsu kepada syarikat minyak Saudi Aramco supaya mereka tidak melabur hampir RM 31 billion dalam projek Refinery and Petrochemical Integrated Development (RAPID) di Pengerang, Johor.
*2.*
Malah, ini bukan pertama kali usaha sabotaj sebegini telah dilakukan oleh rakyat Malaysia terhadap ekonomi negara kita. Pemimpin - pemimpin DAP juga antara yang paling aktif mensabotaj ekonomi negara dengan menghantar wakil - wakil mereka ke luar negara untuk memburukkan imej negara dan kerajaan. Cubaan ini adalah untuk menggagalkan segala usaha kerajaan menarik pelaburan asing ke negara ini.
*3.*
Contohnya, pada 18 Julai 2013 yang lalu, pemimpin DAP dari Johor terutamanya ADUN Mengkibol Tan Hong Pin; ADUN Tangkak Ee Chin Li; ADUN Bentayan Chua Wee Beng dan Pemimpin PAS Mazlan Aliman.telah pergi ke Taiwan untuk memprotes penyertaan syarikat GLC Taiwan Kuokuang Petrochemical Technology Company (KPTC) dari melabur didalam projek RAPID. Akibatnya, sebulan selepas protes diadakan di Taiwan oleh wakil - wakil DAP ini, KPTC pun telah menarik diri dari melabur di RAPID atas sebab - sebab tertentu. (Rujukan : https://www.therocket.com.my/…/the-fight-for-pengerang-goe…/ ).
*4.*
Malah, pemimpin DAP juga antara yang sangat konsisten memburukkan imej negara di luar. Lim Guan Eng umpanya, pernah memburukkan imej negara di Hong Kong apabila beliau menjangkakan Malaysia tidak akan mencapat sasaran KDNK (Keluaran Dalam Negara Kasar) antara 4.5% – 5% yang disasarkan kerajaan. Ini sekaligus memberikan imej kepada pelabur Hong Kong bahawa kerajaan Malaysia tidak mampu mentadbir ekonomi dengan baik dan menjadikan negara kita kurang menarik bagi pelabur - pelabur negara asing untuk melabur (Rujukan : http://www.mykmu.net/…/dap-terus-burukkan-imej-negara-di-l…/ )
*5.*
Selain cuba untuk sabotaj projek RAPID, pihak pembangkang juga pada suatu ketika dahulu telah cuba mensabotaj projek LYNAS di Kuantan, Pahang. Mereka telah turun berdemonstrasi di hadapan pejabat pesuruhjaya tinggi Australia di Kuala Lumpur (Rujukan : https://m.malaysiakini.com/news/164640 ) dan juga telah melakukan beberapa demonstrasi di hadapan kilang Lynas di Gebeng.
*6.*
Malah Ahli Parlimen Kuantan dari PKR, Fuziah Salleh juga antara yang kuat membantah pembangunan Lynas (Rujukan : http://fuziahsalleh.my/?page_id=999 ) dan menggunakan isu Lynas sebagai modal politik kempen PRU beliau. Namun sekarang, isu LYNAS ini sudah tiba - tiba diam dan bukan lagi satu isu. Ini membuktikan segala kenyataan terhadap LYNAS yang dikeluarkan oleh pihak pembangkang terhadap LYNAS merupakan satu fitnah dan penipuan semata - mata untuk membangkitkan kemarahan rakyat dan digunakan sebagai modal politik untuk meraih undi.
*7.*
Saya berharap pihak kerajaan memandang serius segala usaha pihak pembangkang untuk mensabotaj ekonomi negara. Ini kerana tindakan jijik dan tidak bertanggungjawab mereka ini mempunyai implikasi yang sangat besar terhadap kemajuan serta pembangunan negara tercinta kita ini. Bayangkan berapa banyak peluang pekerjaan, latihan keusahawanan sama ada dalam industri kecil atau pun sederhana, industri perkhidmatan dan aktiviti ekonomi lain hasil daripada pelaburan ini yang tidak akan wujud sekiranya pembangkang berjaya dalam agenda jahat mereka untuk mensabotaj ekonomi negara.
*8.*
Pihak kerajaan terutamanya pihak polis dan pejabat peguam negara wajar melihat undang - undang apa yang boleh dikenakan kepada pengkhianat negara seperti ini supaya tindakan mensabotaj ekonomi negara ini tidak lagi berlaku pada masa akan datang.

5 ulasan:

 1. #DESTROYthePenjajahParasitPembunuhDAPenyamun

  Lihat PENDEDAHAN ni oleh bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, ketika berceramah di Putrajaya pada 3 Julai 2012 - tentang MO Setan Zionis ‘Malaysian Malaysia’- si PENJAJAH KAFIR HARBI PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni – lihat di https://aidcnews.wordpress.com/2017/03/17/modus-operandi-malaysian-malaysia-didedahkan-bekas-aktivis-dap/ :

  Modus Operandi ‘Malaysian Malaysia’ Didedahkan Bekas Aktivis DAP

  AIDCNews

  , March 17, 2017

  ...Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. …Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

  Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

  Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah....

  Azan kita tidak akan benarkan.....

  Bahasa Inggeris, kita akan jadikan bahasa kebangsaan. Bahasa Malaysia Cuma sebagai bahasa perantaraan sahaja. Bahasa Inggeris bahasa utama, bahasa kedua kita akan galakkan adalah bahasa Mandarin.

  Bagi DAP, bahasa Malaysia is a not value language.

  Inilah agensi pertama kita akan bubarkan selepas dua minggu kami tawan Putrajaya. MARA….Kita akan tubuhkan agensi lain bukan MARA. Nama MARA akan dihapuskan…..

  Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa, “Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu…. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value.” .......

  Kami ingin menjadikan Malaysia sebagai sebuah Republik, macam Singapura....DAP paling benci tiga benda; Islam, Melayu dan Raja….Dia akan tukar Rejimen Askar Malaysia selepas ini. perkataan Melayu tu dia akan buang.

  Begitulah juga dengan Panglima Angkatan Tentera dengan KPN. Dua-dua jawatan tertinggi khas untuk orang Cina saja. Dia tak akan bagi dekat orang Melayu. Eksklusif untuk orang Cina…..

  Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

  Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. ....

  Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”….

  Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini...... (baca sendiri artikel amat PENTING ini sepenuhnya)

  (Tok Landak)

  Nota: Kalau berita ni TAK benaq, kenapa Razali TAK diSAMAN oleh spesis TERORIS PENJAJAH Zionis KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni?!!

  BalasPadam
 2. Dan mana SPRM & kenapa zah*dKITOL/KD*GAGAL tu enggan MENYIASAT bawah Akta TERORISMA ke atas DAPJUBOQ BABI ni - yg. dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS Kanibal/Necrophilia IS-rael; 17 pakar strategi DAPJUBOQ BABI yg. diKETUAI si tony puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD; dan si KM spt. TONGGENG eng HOMO boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael di SingaPORK, serta IS-rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia kat PORT DICKSON – utk. MENAKLUK Selat Melaka (lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ , DAP Terima Latihan Dari Mossad?, January 4, 2016 By WakeUp Malaya)??!!!

  Dan TAK juga si TERORIS HOMO KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPJUBOQ BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni juga TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

  Ya, UMNO/PAS serta bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu kita telah diPERANGKAP habis2an!

  Tok Landak.

  BalasPadam


 3. Do you need an urgent loan we offer worldwide loan to who in need of loan the business opportunity you having being looking for is here again. email us now at: homeloan1011@gmail.com

  LOAN APPLICATION FORM
  1) Full Name:
  2) Gender:
  3) Loan Amount Needed:.
  4) Loan Duration:
  5) Country:
  6) Home Address:
  7) Mobile Number:
  8)Monthly Income:
  9)Occupation:
  )Which did you here about us.

  Best Regards.

  BalasPadam 4. Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
  in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
  categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
  loan at 3% interest rate, Contact us via email:
  wordfanece@gmail.com

  (1) Full Name
  (2) Full Address
  (3) Country
  (4) Age
  (5) Occupation
  (6) Tell phone number
  (7) Sex:
  (8) Loan Amount needed:
  (9) Loan Duration

  Email us at: wordfanece@gmail.com

  BalasPadam
 5. Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman dari syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
  di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
  kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
  pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
  wordfanece@gmail.com

  (1) Nama Penuh
  (2) Alamat Penuh
  (3) Negara
  (4) Umur
  (5) Pekerjaan
  (6) Beritahu nombor telefon
  (7) Seks:
  (8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
  (9) Tempoh Pinjaman

  Email kami di: wordfanece@gmail.com

  BalasPadam