Khamis, 2 Mac 2017

Orang Melayu Benci UMNO Tetapi Sayangkan PKR Kata Rafizi Dalam Kajiannya

Admin rasa mungkin Rafizi membuat kajian yang begitu telus serta hebat, kerana kajian NGO milikkanya iaitu INVOKE, mengatakan orang Melayu sudah menyampah tahap gaban serta sebut nama UMNO sahaja ada yang terpengsan kerana tahap kebencian memang melampau-lampau kata Rafizi.

Berlainan pula dengan PKR walau di Selangor mentadbir dengan tidak begitu telus, orang Melayu sanggup tidur dengan bendera PKR, malah ada yang sanggup buat frame gambar berlogo PKR dan sudah pasti gambar Anwar Ibrahim menjadi idola, sungguh hebat kajian Rafizi. Terkasima pula mendengarnya.


Sokongan orang Melayu kepada Umno menurun kepada 40 peratus pada masa ini berdasarkan tiga kaji selidik dijalankan Pusat Inisiatif Dasar Invoke (I-CPI) semenjak Disember tahun lalu.

Wakilnya, Rafizi Ramli berkata kajian dilakukan itu menunjukkan penurunan 20 peratus sokongan orang Melayu terhadap Umno di seluruh negara.

Kata Rafizi, juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat, kajian tersebut membuktikan bahawa sokongan pengundi Melayu masih rendah terhadap parti terbesar Melayu itu, selain percaya sokongan terhadap Umno telah berpecah.
“Sokongan pengundi Melayu kepada Umno di seluruh negara kekal rendah, pada tahap 40 peratus secara purata.
“Saya tidak ragu-ragu sekarang sokongan terhadap Umno sudah berpecah,” katanya lagi.

Tambah Rafizi, kajian tersebut juga dilakukan untuk mengenal pasti sokongan ke atas setiap parti dalam konteks pertandingan tiga penjuru dan calon perdana menteri.

“Pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) lalu, Umno berjaya memenangi 58 peratus undi Melayu apabila berdepan calon PAS dan mendapat antara 60 hingga 63 peratus undi Melayu ketika berdepan calon Keadilan (PKR)’

“Umno juga mendapat sokongan Melayu lebih tinggi iaitu 70 peratus apabila berdepan calon DAP,” katanya.

http://www.selangorpress.net/nasional/2017/03/hanya-40-peratus-melayu-masih-sokong-umno-kata-rafizi/

2 ulasan:

 1. PI MAMPOSlah lu si spesis JANTAN amat CELAKA, si rafiziHOMO JUBOQ BABI PKRHOMO KURAP ni! TAK habis2 nak MENIPU/memFITNAH UMNO terCINTA kita! Mcmanalah si KITOL Islam/Melayu mcm. ni boleh JILAT JUBOQ BABI si puaka2 PENJAJAH PARASIT berSHIT-DAPJUBOQ BABI tu - dasar si spesis BINATANG HOMO!

  Si rafiziHOMO ni sebenaqnya nak TUTUP dgn. LICIK atas KEGAGALAN PKRHOMO KURAP psl. Kpg. KERINCHI tu & RASUAH2 punya berLAMBAK bawah si rejim2 TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT si puaka2 RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD tu!

  Mana SPRM OI?!! Apa jadi KES2 amat menCURIGAkan ni; sampai ada yg. dah diTUTUP?!! BUKA BALIK!!!! Mana juga JAIS - takkan MB Islam/Melayu yg. diTUDUH buat ZINA pun tak diSIASAT?!! Dlm. ISLAM, tak dak UNDG2 berBEZA utk. yg. VIP2 OI!

  Lihat di - 1. https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/13/azmin-ali-divert-isu-untuk-lindungi-kekayaan-pegawai-khasnya/:

  Azmin Ali ‘Divert’ Isu Untuk Lindungi Kekayaan Pegawai Khasnya

  February 13, 2017 AIDCNew; dan di
  2. http://captainmgs.blogspot.my/2016/12/rahsia-azmin-terbongkar-lagi-pegawai.html:

  RAHSIA AZMIN TERBONGKAR LAGI, PEGAWAI KHAS MB SELANGOR LEBIH KAYA RAYA DARI ADAM ROSLY AMPANG

  Friday, 9 December 2016

  1. Pendedahan demi pendedahan terhadap Zuraida Kamarudin Ahli Parlimen Ampang telah membuka kepada pendedahan kekayaan Proksi Zuraida Adam Rosly Ketua AMK Ampang yang mempunyai mahligai Disneyland Ampang, rumah mewah lain dan kereta mewah milik taukeh.

  2. November lalu Adam Rosly dalam turut mencabar netizen membuktikan rumah yang dipaparkan dalam Instagramnya atas namanya sekaligus mengaku bahawa harta miliknya sebagai rasuah yang diberikan kepadanya bukan atas namanya sebagaimana kenderaan mewah yang dimilikinya. Adam Rosly juga mengaku perniagaannya adalah rahsia keluarganya. Dan ia terlalu peribadi untuk didedahkan.

  3. Sumber dalam pejabat MB Selangor iaitu seorang dari Pegawai Khas MB memaklumkan kepada Captain M Adam Rosly mendapat kekayaan luar biasanya dari projek yang diluluskan oleh Azmin Ali juga proksi Zuraida. Projek PBT habis disapunya. Paling penting Adam Rosly mendapat projek pasir di Negeri Selangor. Ini adalah punca kekayaan utama Adam Rosly. Antara orang yang bertanggungjawab menghubungkan Adam kepada Azmin Ali ialah Pegawai Khas MB Selangor bernama Hilman Idham.

  4. Dari seorang budak hingusan kampus UKM yang dibicarakan di mahkamah kes AUKU (UKM4) menjadi budak suruhan Azmin yang kaya-raya. Kata sumber itu Adam Rosly memang kaya tetapi lebih kaya ialah Hilman Idham. Azmin Ali sangat percayakan Hilman Idham ini dari rahsia dana rasuah kontraktor hingga perempuan simpanan Azmin Ali. .......(teruskan membaca)

  (Tok Landak)

  BalasPadam
 2. #SOKONG pemimpin2 bangsa BUMIPUTERA/ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu terCINTA kita yg. begitu BERJASA pd. rakyat BUMIPUTERA MISKIN kita - YAB TS Annuar Musa kita utk. PRESIDEN FAM; dan YAB DS Jamal Yunos utk. terus jadi Ketua UMNO SB, Selangor serta menyokong majukan kembali PERNIAGAAN2 beliau di SEKINCHAN termasuk perniagaan2 Ikan Bakar di seluruh negara serta Resort tepi laut beliau, yg. semuanya telah diSABOTAJ dgn. KEJInya oleh MUSUH2 Islam/Melayu (DS Jamal telah mendermakan rumah beliau di Sungai Buloh untuk dijadikan Rumah Anak Yatim Al Amin, serta lihat Resort beliau yg. begitu indah dan mempROMOSIKan kpg2 NELAYAN/SAWAH PADI Melayu kita di tepi SELAT MELAKA yg. amat berHARGA – lihat di http://www.noormalashahar.com.my/2012/11/memancing-ikan-di-hotel.html , Memancing ikan di hotel)#

  Tok Landak.

  BalasPadam