Rabu, 1 Mac 2017

Skim Kesihatan PKR Indah Khabar Dari Rupa - Nitizen

Itulah cara populis Azmin, hebat dia bermain wayang drama cinta, ibarat apa sahaja lebih hebat, gempak serta paling superb.

Realitinya, untuk memberi sesuatu impak kesihatan, bukan dengan hanya nada populis, cakap berdegar-degar. Ianya hanya pusing sedikit, ramai terpedaya.

Sudahlah Skim Peduli Sihat ini mengatakan ia lebih baik dari Klinik Kerajaan atau Hospital Kerajaan yang hanya bayar RM1 sahaja, walaupun ubat di Klinik atau Hospital Kesihatan adakalanya berharga lebih 400% lebih apa yang dibayar oleh pesakit.

Wayang yang hebat. Ramai yang terlopong, hebat PKR..


Skim Peduli Sihat diperkenalkan kerajaan Selangor melalui kad bernilai RM200 untuk individu dan RM500 untuk keluarga menerima reaksi negatif sebahagian netizen kerana hanya mampu membiayai rawatan asas di hospital swasta, selain dihadkan kepada jumlah RM50 bagi setiap kali kunjungan.

Melalui tinjauan di Facebook Selangor Press mendapati rata-rata rakyat di negeri mempertikaikan had yang ditetapkan skim ini dan beranggapan skim tersebut lebih menguntungkan pengusaha pusat perubatan swasta berbanding memberikan kebajikan kepada rakyat.

Seorang pengguna Facebook, Zaharah Ali berkata pelaksanaan skim ini akan menguntungkan klinik swasta kerana caj konsultasi dan harga ubat yang dikenakan adalah pada had maksimum dibenarkan kad berkenaan.

“Klinik swasta buat untung, tuan (Datuk Seri) Azmin. Hulur sahaja kad itu, dia (klinik) tahu mana ubat yang setimpal untuk bagi. Campur dengan consultation up to maximum amount (RM50). Tuan Azmin bukan bantu rakyat tetapi bantu klinik swasta,” komennya melalui Facebook.

Seorang pengguna Facebook lagi, Rock Nana berkata had yang ditetapkan kad berkenaan hanya boleh membiayai kos pemeriksaan, ubat seperti Panadol dan sijil sakit.

Manakala pengguna Facebook, Mohd Firdaus mendakwa caj minimum yang dikenakan di klinik swasta mencecah hingga RM90 untuk rawatan dan ubatan asas, selain caj lebih tinggi untuk penyakit kronik seperti angin ahmar, sakit jantung dan lelah.

Firdaus turut berharap nilai kad tersebut dinaikkan sehingga RM10,000 setahun agar mampu membantu kos rawatan penyakit kronik di pusat perubatan swasta.

“RM500 setahun? Pergi klinik swasta ubat-ubat b*doh pun kena caj RM90. Kalau kena angin ahmar, sakit jantung, semput, saya ingat RM500 setahun mana cukup. Rakyat mahu RM10,000 setahun,” katanya lagi.

Walau bagaimanapun seorang pengguna Facebook, Uwais Alqarni pula mempertahankan skim tersebut, malah turut memuji usaha murni kerajaan Selangor memperkenalkan skim itu.

“MB Selangor buat untuk rakyat Selangor, bantu penyakit kronik dapat rawatan doktor (melalui skim Peduli Sihat). Satu usaha yang baik,” katanya.

Semenjak diperkenalkan Januari tahun ini, lebih 40,000 rakyat Selangor telah didaftarkan untuk skim Peduli Sihat melalui Pejabat Ahli Dewan Negeri atau Pejabat Penyelaras Ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam negeri ini.

http://www.selangorpress.net/selangor/2017/03/netizen-anggap-skim-peduli-sihat-indah-khabar-dari-rupa/

2 ulasan:

 1. tgok muka pun dah tau penipu

  BalasPadam
 2. CELAKA betul si azminHOMO JUBOQ BABI PENIPU/PENYAMUN ni!

  Aku ada pi sesetengah KLINIK2 SWASTA yg. sewenangnya letak harga bukan main MAHAL mcm. HARAM JADAH - lepas tu TAK juga baik; sbb. tu dah SERIK!

  Dan di JERMAN, kalau RAKYAT dia sakit gigi; kena TUNGGU berBULAN2 nak SAHkan dulu dgn. sy. INSURANS - & hanya boleh pi KLINIK SWASTA! Kat MALAYSIA berTUAH kita nilah; bayangkanlah $1 utk. jumpa Doktor SAKIT GIGI di HOSPITAL K’JAAN utk. RAKYAT MISKIN kita; mana ada dlm. DUNIA mcm. ni - MEKASIH YAB PM Orang Asal/Indigenous/Bumiputera Islam/Melayu tercinta kita!

  Si azminJUBOQ BABI ni sebenaqnya nak TUTUP dgn. LICIK atas KEGAGALAN PKRHOMO KURAP psl. Kpg. KERINCHI tu & RASUAH2 punya berLAMBAK bawah si rejim2 TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT si puaka2 RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD tu!

  Mana SPRM OI?!! Apa jadi KES2 amat menCURIGAkan ni; sampai ada yg. dah diTUTUP?!! BUKA BALIK!!!! Mana juga JAIS - takkan MB Islam/Melayu yg. diTUDUH buat ZINA pun tak diSIASAT?!! Dlm. ISLAM, tak dak UNDG2 berBEZA utk. yg. VIP2 OI!

  Lihat di - 1. https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/13/azmin-ali-divert-isu-untuk-lindungi-kekayaan-pegawai-khasnya/:

  Azmin Ali ‘Divert’ Isu Untuk Lindungi Kekayaan Pegawai Khasnya

  February 13, 2017 AIDCNew; dan di
  2. http://captainmgs.blogspot.my/2016/12/rahsia-azmin-terbongkar-lagi-pegawai.html:

  RAHSIA AZMIN TERBONGKAR LAGI, PEGAWAI KHAS MB SELANGOR LEBIH KAYA RAYA DARI ADAM ROSLY AMPANG

  Friday, 9 December 2016

  1. Pendedahan demi pendedahan terhadap Zuraida Kamarudin Ahli Parlimen Ampang telah membuka kepada pendedahan kekayaan Proksi Zuraida Adam Rosly Ketua AMK Ampang yang mempunyai mahligai Disneyland Ampang, rumah mewah lain dan kereta mewah milik taukeh.

  2. November lalu Adam Rosly dalam turut mencabar netizen membuktikan rumah yang dipaparkan dalam Instagramnya atas namanya sekaligus mengaku bahawa harta miliknya sebagai rasuah yang diberikan kepadanya bukan atas namanya sebagaimana kenderaan mewah yang dimilikinya. Adam Rosly juga mengaku perniagaannya adalah rahsia keluarganya. Dan ia terlalu peribadi untuk didedahkan.

  3. Sumber dalam pejabat MB Selangor iaitu seorang dari Pegawai Khas MB memaklumkan kepada Captain M Adam Rosly mendapat kekayaan luar biasanya dari projek yang diluluskan oleh Azmin Ali juga proksi Zuraida. Projek PBT habis disapunya. Paling penting Adam Rosly mendapat projek pasir di Negeri Selangor. Ini adalah punca kekayaan utama Adam Rosly. Antara orang yang bertanggungjawab menghubungkan Adam kepada Azmin Ali ialah Pegawai Khas MB Selangor bernama Hilman Idham.

  4. Dari seorang budak hingusan kampus UKM yang dibicarakan di mahkamah kes AUKU (UKM4) menjadi budak suruhan Azmin yang kaya-raya. Kata sumber itu Adam Rosly memang kaya tetapi lebih kaya ialah Hilman Idham. Azmin Ali sangat percayakan Hilman Idham ini dari rahsia dana rasuah kontraktor hingga perempuan simpanan Azmin Ali. .......(teruskan membaca)

  (Tok Landak)

  BalasPadam