Sabtu, 1 April 2017

Taresa Kok Trauma SPRM Serbu Pejabatnya

Biasalah, Dap ni musibat paling atas dari musibat, bila SPRM buat serbuan serta tangkapan terhadap pemimpin atau proksi BN/UMNO, mereka cukup gembira, malah memuji, katanya inilah demokrasi, rasuah patut dibanteras, tersenyum riang bila melihat SPRM menyelongkar di pejabat, rumah orang BN/UMNO.
Tetapi bila terkena kepada pemimpin Dap, segala taik palat, menyalahkan SPRM, ini cara menakutkan pemimpin pembangkang, apa celaka lahabau bila kena dekat mereka atau pemimpin pembangkang yang disyaki merompak dana Yawas serta melakukan rasuah secara gelap, semuanya tidak boleh disiasat, haram, kejam, trauma, kepala bana punya spisis pembangkang di Malaysia ni. serius. Lagak suci semacam selipar.

Kenyataan Media
Datuk Huan Cheng Guan
Naib Presiden
Parti Cinta Malaysia
Teresa Kok jangan salahkan SPRM
1. Syabas dan tahniah diucapkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang telah menyerbu pejabat Ahli Parlimen Seputeh dari DAP, Teresa Kok. Ini adalah susulan laporan dibuat Pengerusi Pengerusi Gabungan NGO Malaysia, Datuk Seri Jamal Md Yunos, berhubung dakwaan penyelewengan dana Skim Mesra Usia Emas (SMUE).
2. Pertama sekali, ini membuktikan bahawa pihak SPRM menyiasat segala laporan kes penyelewengan wang rakyat dan rasuah yang dilaporkan tanpa mengira sama ada ianya melibatkan pemimpin Barisan Nasional atau pembangkang. Tidak ada keistimewaan yang diberikan kepada mana - mana pihak.
3. Contohnya, dalam kes rasuah yang melibatkan seorang Exco Kerajaan Negeri Johor, beliau dengan secara sukarela telah mengambil cuti bagi memberi laluan kepada SPRM menyiasat kes rasuah terhadap beliau sehingga selesai. Malah kerajaan negeri Johor juga telah berjanji akan memberikan kerjasama penuh kepada SPRM bagi menyiasat kes ini.
4. Ini berbeza dengan parti DAP dan pemimpin mereka. Apabila mereka disiasat oleh SPRM susulan laporan penyelewengan wang rakyat, perkara pertama sekali yang mereka lakukan adalah mengatakan bahawa siasatan SPRM terhadap mereka adalah bersifat politik untuk menjatuhkan kredibiliti mereka.
5. Malah, dalam kes penyelewengan wang SMUE oleh Teresa Kok, beliau dengan terbuka telah mengatakan bahawa beliau akan menyaman Dato Seri Jamal Md Yunos kerana melaporkan beliau kepada SPRM (Rujukan :https://m.facebook.com/story.php… ). Jadi sekarang adakah Teresa Kok dan DAP akan menyaman sesiapa sahaja yang melaporkan salah laku mereka kepada SPRM?
6. Persoalanya sekarang, apa istimewa nya pemimpin DAP sehingga mereka tidak boleh disiasat pihak SPRM? Di hadapan rakyat DAP berpura - pura kononnya inginkan pentadbiran yang kompeten, telus, dan terbuka tetapi apabila disiasat SPRM mereka melatah dan mengatakan ini semua satu drama dan konspirasi. Kalau dikatakan drama , saya rasa YB Teresa Kok yang paling pandai berdrama kerana setiap Tahun Baru Cina dia tetap buat Video Klip untuk sindir orang orang tertentu . Maka dia lah paling kuat berdrama.
7. Hari ini seorang Tan Sri juga telah ditangkap SPRM kerana cuba memberi rasuah sebanyak RM 2 juta kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar. Jika seorang Tan Sri boleh ditangkap SPRM, kenapa pula Teresa Kok dan pemimpin DAP tidak boleh "disentuh" pihak SPRM?
8. Inilah bukti sikap hipokrit dan double standard DAP. Bila pemimpin BN disiasat SPRM mereka memuji SPRM menjalankan tugas dengan baik. Namun apabila DAP disiasat mereka katakan ini merupakan satu drama dan konspirasi. Jika tidak bermasalah, kenapa perlu takut?
Tamat

3 ulasan:

 1. Kalau SPRM serbu pejabat2 pemimpin Islam/Melayu kita - TAK pula berSUARA si what-the-kok/BETINA2 SUNDAL-muka punya HODOH-si PELACUR2 TEPI-JLN.-si PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!

  Ini KES2 RASUAH $200 JUTA bawah Skim Mesra Usia Emas (SMUE) & Wang Khairat Kematian Selangor bawah YAWAS tu – lu ingat ini benda MAIN2 aahhh, si PELACUR2 LANUN KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI oi??!!!!

  Dan kalau ini semua TAK benaq, kenapa si DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP ni TAK juga SAMAN YAB DS Jamal terCINTA kita?!! Lihat di - https://www.bnbbc.my/armand-cabar-azmin-saman-jamal/ , Armand cabar Azmin saman Jamal, Nur Aslinda Nasir, 03/04/17!

  Lihat artikel BERNAS ni juga di - http://mahamissa.blogspot.my/2017/03/dana-yawas-pengakuan-teresa-sprm-perlu.html :

  Dana YAWAS - Pengakuan Teresa SPRM Perlu Bertindak!

  Posted by Maha missa

  Memang puak-puak pembangkang ni suka berbelit-belit bila bercakap dan rasanya dah sinonim cara sebegitu dengan hampir semua pimpinan pembangkang sekarang ni.

  Terkini Teresa Kok Ahli Parlimen Seputeh , belitannya cukup mengejutkan !


  Sebelum itu Pengerusi Gabungan NGO, Datuk Seri Jamal Md Yunos meminta Ahli Parlimen DAP Seputeh Teresa Kok mempercepatkan saman terhadapnya berhubung pendedahan beliau tentang penyalahgunaan dana Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS).

  Jamal sebelum ini mendakwa Teresa berbohong serta hipokrit kerana tidak mengaku telah menggunakan wang hampir RM2 juta sejak 2016 sehingga 24 Februari 2017.

  Menurut Jamal, wang tersebut dikeluarkan melalui kad ATM Ambank atas nama Teresa sendiri.

  “Teresa merupakan wakil rakyat pembohong, tak boleh dipercayai dan seorang yang hipokrit. Tuntutan dana yang perlu diberi pada setiap waris adalah sebanyak RM2500, tapi kebanyakan daripada mereka hanya baru terima RM1000 sahaja.

  “Dia telah menggunakan dana YAWAS sebanyak RM2 juta yang dikeluarkan menggunakan kad ATM Ambank atas namanya sendiri,” kata Jamal dalam pendedahannya sebelum ini.

  Akhirnya TERDEDAH !.....(teruskan membaca)

  (Tok Landak)

  BalasPadam
 2. Lepas ni, tolonglah SPRM ni juga MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-CIA/NA*O ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ BABI yg. diKETUAI si tony puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng HOMO boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan industri MINYAK/GAS laut dalam yg. berBILLION (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

  Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

  DAP Terima Latihan Dari Mossad?

  January 4, 2016 By WakeUp Malaya

  (Tok Landak)

  Nota: Dan TAK juga si TERORIS HOMO KEPALA BUTOH PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPJUBOQ BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

  BalasPadam
 3. Menggunakan dana YAWAS untuk kawasan bukan di Selangor adalah salah. Ia serupa mencuri juga. Mencuri itu satu jenayah.

  BalasPadam