Rabu, 7 Jun 2017

[GEMPAR] Adakah Benar Orang Cina Ramai Sudah Terjerat Untuk Anuti Kristian Evangelis?


Pada mulanya penulis anggap gerakan Kristian Evangelis ini hanyalah picisan biasa yang mungkin sukar untuk bertapak di bumi bertuah ini.

Ini kerana pada awal Dap memegang tampuk kuasa di Pulau Pinang, Perak pada Pru 12 dahulu. Tidak sedikit pun bibit-bibit itu nampak dengan nyata. Setelah pembongkaran orang kuat Dap sendiri iaitu Razali bin Abdul Rahman yang cukup tersentak bila mengatahui gerakan ini dikepalai oleh pemimpin Dap yang cukup dikenali.Baca Razali bin Abdul Rahman ceritakan

http://www.pru14.tv/2017/06/05/jerusalems-jubilee-kaitan-israel-dan-dap-semakin-jelas/

Apabila golongan radikal Kristian ini semakin berani, maka mereka melakukan pula jentikan emosi yang sangat melampau iaitu anjuran hari Jureselem Jubilee tanpa berbincang dan meminta himpunan dipersetujui atau meminta permit daripada kerajaan Melaka sendiri.

Poster himpunan Jureselem Jubilee tersebar luas, malah tarikh, lokasi terpampang dengan tiada rasa bersalah oleh pertubuhan NGO yang dikhuatiri adalah golongan Kristian Evangelis.


Setelah diasak berkali, tidak kira dari mana, turun untuk membantah himpunan ini, malah arahan PDRM supaya humpunan ini dibatalkan.

Namun perspektif lain, kalau dilihat, mengapa pula Malaysia menjadi target utama golongan ini? Adakah kerana kegagalan Dap dan sekutunya menjadi tampuk kerajaan pusat apabila Pakatan Rakyat ketika itu gagal mengambil alih kuasa daripada Barisan Nasional.

Rancangan asal untuk menjadikan Malaysia sebagai negara Kristian berkiblatkan Evangelis (boleh rujuk buku Hanna Yeoh) tidak berjaya. Pada cendiakawan yang hebat-hebat daripada pastor-pastor yang sudah terlatih sudah mula dengan PLAN B.

Apakah perancangan PLAN B?

Dap mampu mengawal orang cina, setahu penulis orang cina majoritinya adalah penganut (Confucianism), Buddhisme, dan Taoisme, Dap telah berjaya mengelirukan perjuangan sebenar orang cina dan yang sangat untung sekarang adalah golongan radikal Kristian Evangelis.

Malah ura-ura dan bukti bergambar mengatakan ramai orang cina, terutama di bandar-bandar besar telah bertukar agama ke fahaman Kristian Evangelis ini, satu perkembangan yang agak tidak sihat juga kerana tidak mustahil satu hari nanti berkemungkinan agama asal orang cina bakal menjadi minoriti pula.


PEMBONGKARAN MENGERUNKAN DARI BLOG KARIM'S BLOG

Rabbi “GANAS” Yitzhak Shapira dari Israel, pengasas gereja Ahavat Ammi, pernah datang ke Tanah Air kita. Rabbi ini datang untuk satu program 4-hari di gereja Grace Assembly.

Gereja Ahavat Ammi Ministries ini adalah jenis “Messianic Jewish” yang ingin menyebarkan nama Yeshua kepada orang Yahudi (mendakyah Kristian kepada orang Yahudi). Ini adalah untuk tujuan kedatangan Jesus Christ sebelum Kiamat nanti (Jesus second coming).

Ajaran yang dibawa oleh Rabbi Shapira adalah selari dengan gerakan Kristian Zionis yang GANAS, yang mahukan Raja Zion (King of Glory – Jesus Christ) mentadbir Kerajaan Kristian Sedunia (Kingdom of Glory).

Dalam satu video ceramahnya di sebuah gereja di Amerika Syarikat, Rabbi kelahiran Israel ini menceritakan bahawa sekembalinya dia ke Israel, setelah tamat pengajian di Amerika Syarikat dan oleh kerana bidang kemahiran khusus yang dia menerima, dia ditempatkan di sebuah agensi penting rejim Zionis Israel (yang dia kata dia tidak boleh sebut nama agensi tersebut).

Berikut adalah gambar-gambar yang dirakam semasa majlis di Malaysia. Dalam gambar-gambar ini jelas melihatkan betapa mesranya paderi pemilik Pusat Latihan Bolasepak Brazil berpelukan dengan Rabbi “GANAS” Shapira. [baca lanjut: Brazil Footbal Centre Subang Jaya]

Lihat juga BENDERA ISRAEL dikibar bangganya. 


klik sini
https://akarimomar.wordpress.com/2017/06/07/rabbi-ganas-dibawa-masuk-malaysia-oleh-evangelis-kristian/

Banyak lagi akan bongkarkan demi perpaduan rakyat Malaysia dari dirosakkan oleh golongan radikal Kristian Evangelis ini.

1 ulasan:

 1. Hello,
  Memerlukan pinjaman yang cepat, mudah, selamat dan terjamin?
  Anda berada satu langkah lagi untuk Wang anda!
  pinjaman cepat dan fleksibel!
  Permohonan diterima 24 jam sehari, 7 hari seminggu.
  Ia mengambil masa hanya tiga langkah mudah
  1) Pilih jumlah dan tempoh pinjaman anda
  2) Lengkapkan permohonan anda
  3) Dapatkan wang anda dalam beberapa minit!
  Kami boleh memberi jaminan perkhidmatan kewangan yang terbaik berpengalaman & profesional!
  Mesej ini ditujukan untuk anda!
  Peti masuk saya jika anda berminat
  Jika anda memerlukan pinjaman, sila hubungi kakitangan yang bertanggungjawab untuk pinjaman
  pemprosesan melalui hubungan di bawah
  Whatsapp +13176681073
  atau sila membalas e-mel
  idaghehernadez@gmail.com

  BalasPadam