Sabtu, 14 Januari 2017

Mengapa Kita Bodoh?

Perkara perlu pengundi Melayu tahu.

Mengapa politik dominan itu penting dan harus diperkuatkan. Malah paling utama kekuatan orang Melayu Islam hanyalah kerana kuasa yang kita ada.

Mengapa kita lihat, Dap begitu bergembira bilamana perpecahan parti besar orang Melayu berjaya direalisasikan.

Umno berpecah tertubuhnya PPBM. Pas berpecah tertubuhnya Amanah.

Masing-masing ligan antara satu sama lain. Maka musuh sebenar sudah nampak keuntungan. Tidak payah jauh, lihat Pulau Pinang dan Selangor, siapa belakangnya yang paling berkuasa? Sudah pasti Dap yang kita tahu ada matlamat, Malaysia akan jadi Singapura ke-2 selepas PRU 16.

Ramai diantara kita hanyut, ketawanya amat kuat bila bangsanya dijatuhkan, malah dalam diam bersekongkol pula dengan musuh untuk memuaskan hati yang kelam.

Kalau Datuk nenek kita sanggup hilang nyawa kerana satu matlamat, iaitu merdekakan tanah bertuah ini dari penjajah, tetapi cucu-cicitnya pula lemparkan najis di kubur-kubur tok moyangnya kerana kepuasan kebodohan.

Kesimpulannya, parti besar seperti Umno dan Pas perlu tahu apa impaknya sekiranya perpecahan ini sentiasa diteruskan.

Tepuk muka, tanya lah hatimu Melayu durjana.

Headbomb

Jumaat, 13 Januari 2017

Hari Tanpa Kenderaan Pula Idea MBSA

SHAH ALAM BAKAL LAKSANAKAN POLISI HARI TANPA KENDERAAN

Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) akan mula melaksanakan polisi “Hari Tanpa Kenderaan” setiap bulan pada hari Ahad minggu kedua sebagai sebahagian usaha menjadikan Shah Alam sebagai bandar rendah karbon menjelang 2030.

Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awam MBSA, Shahrin Ahmad berkata keputusan itu bagi menyahut program hijau yang sedang dilaksanakan oleh kerajaan negeri agar dilihat lebih berkesan.

Malah katanya polisi tersebut demi mengalakkan warga Shah Alam yang lebih sihat, selain mengurangkan pelepasan gas karbon monoksida kenderaan persendirian di kawasan pusat bandar.

“Kita mahu melahirkan warga Shah Alam yang mengamalkan gaya hidup sihat dengan mengurangkan penggunaan kenderaan persendirian yang melepaskan gas karbon monoksida.

“Sepanjang program ini, orang ramai hanya dibenar menggunakan basikal, papan luncur, ‘hover board’, berjalan kaki dan skuter blade di sekitar pusat bandar raya,” katanya melalui kenyataan media.

Tambah Sharin lagi, program sulung “Hari Tanpa Kenderaan” bakal diadakan di Dataran Kemerdekaan ini pada 22 Januari depan dengan pelbagai aktiviti dan pengisian untuk warga Shah Alam.

SUMBER http://www.selangorpress.net/selangor/2017/01/shah-alam-bakal-laksanakan-polisi-hari-tanpa-kenderaan/

PLASTIK OH PLASTIK 20 SEN

CARA-CARA KARTEL AZMIN BERBICARA UNTUK MEMBERI SATU PARADIGMA KEUNTUNGAN KEPADA MEREKA-MEREKA YANG MENYONTOTI KERAJAAN AZMIN YANG KITA SEMUA TAHU, SEMBANG KENCANG JE LEBIH, TAPI HABUK PUN TAKDA.

TETAPI KEHEBATAN MEREKA BERPOLITIK TIDAK BOLEH DISANGKAL LAGI, MAKA HADAMLAH WAHAI RAKYAT SELANGOR KERANA, KARTEL AZMIN TETAP KETAWA KECIL KERANA TIADA SIAPA MAMPU MELAWANNYA.

KAH KAH.. NAK HARAP PEMBANGKANG SELANGOR, HURM... TUNGGU BULAN JATUH KE RIBA, IBARAT PUNGGUK RINDUKAN BULAN. 

SEMUA PLAY SAFE. SEMUA TIDAK TAHU NAK BALUN APA DENGAN AZMIN.

dari porta Selangor PressCaj Beg Plastik Masuk Kantung Peniaga, Bukan Kerajaan Negeri


Kerajaan Selangor mendakwa bahawa caj RM0.20 yang dikenakan kepada pengguna untuk setiap beg plastik sempena polisi “Hari Tanpa Beg Plastik” diambil oleh peniaga dan tidak diserahkan kepada kerajaan negeri seperti pandangan banyak pihak.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Alam Sekitar, Tek­nologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna negeri, Elizabeth Wong berkata bayaran untuk beg plastik tersebut akan dimasukkan ke dalam akaun peniaga sama seperti produk lain dan bukanlah dikutip untuk disalurkan ke ‘kantung’ kerajaan negeri.

Kata Elizabeth lagi, keputusan untuk menggunakan hasil kutipan caj tersebut ditentukan oleh peniaga, namun pihaknya telah mengesyorkan kepada peniaga agar kutipan itu dapat disalurkan untuk program tanggungjawab sosial korporat (CSR) masing-masing.

“Caj minimum 20 sen adalah syarat penetapan kadar harga terendah yang perlu dikenakan untuk setiap penggunaan beg plastik, tetapi bergantung kepada pe­niaga untuk menetapkan harganya dan ia di­jual seperti barangan runcit yang lain.

Peniaga bagaimanapun disyor­kan me­nyalurkan ku­tipan itu untuk CSR atau kepada badan-badan amal yang melakukan usaha pemuliharaan alam sekitar khasnya ataupun pertubuhan kebajikan amal,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Tambah Elizabeth lagi, objektif pelaksa­naan polisi itu bertujuan mengurangkan penggunaan beg plastik demi kelestarian alam sekitar.

“Pada awal pelaksanaan kempen ini sudah tentu ramai orang tidak biasa tetapi sebelum ini telah pun dilaksanakan di Melaka dan Pulau Pinang,” katanya lagi.

Keputusan kerajaan Selangor untuk memperluaskan polisi “Hari Tanpa Beg Plastik” kepada setiap hari berbanding hanya pada hari Sabtu bermula 1 Januari tahun ini mendapat reaksi pelbagai pihak termasuk Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) yang mengesa kerajaan negeri untuk memberitahu rakyat mengenai cara wang hasil caj beg plastik disalurkan.

Headbomb - Kah kah, cubalah perkara ini kerajaan UMNO buat, ramai jadi sawan babi.. kah kah.. gila zaman era pakatan ni, pelacur, judi, gay, cukai semua mereka dok sedap buat duit tanpa ada tentangan.. kah kah.. babi...

BIBIT KEBENCIAN TERHADAP ORANG KITA DIAJAR OLEH MEREKA DARI KECIL!!

#kopipes saudara ismail...pasal beg plastik 20 sen di Selangor...

======

Assalamualaikum sahabat2 FB semua dan selamat pagi. Coretan dari seorang sahabat utk buat pendoman : □ ■ □ ■ □ ■

HARI ini saya ke sebuah kedai runcit orang cina di Bukit Sentosa, Rawang membeli barang dalam jumlah yang besar juga @ RM 97.00..

kemudian anak cina yang juga cashier bertanyakan saya samada saya mahu bag plastik atau pun tidak dan saya pun menjawab mestilah mahu..kalau tidak macam mana nak bawa barang2 ini. Dia pun keluarkan tiga beg plastik dan minta wang 60 sen.

Saya pun bertanyakan 60 sen untuk apa. Dia pun menjawab untuk setiap plastik beg harganya 20 sen. Saya pun bertanyakan kemana pergi wang 20 sen ini..dengan selamba dia menjawab 20 sen untuk kerajaan..sebab kerajaan sekarang sudah tak ada duit..

saya pun bertanya kerajaan mana yang tak ada duit..dengan selambe juga dia kata kerajaan UMNO/ BN. Saya pun cakap sekarang Selangor kerajaan PKR/DAP..apa sebab awak cakap UMNO/BN...dia pun jawab..saya punya bapak suruh cakap itu macam.

Saya pun keluar kedai dengan meninggalkan semua barang diatas kaunter, nasib baik belum bayar...

DI SINI JELAS KITA TAHU BAHAWA ORANG2 CINA MENANAM SEMANGAT KEBENCIAN TERHADAP ORANG2 MELAYU KEPADA ANAK2 MEREKA DARI KECIL LAGI..

Selasa, 10 Januari 2017

PARTI BUNGA BIJAK MENIPU, MACAM PEMIMPIN MEREKA JUGA


Mereka kata 200 ahli UMNO keluar parti dan bersama parti bunga yang diwartakan parti paling hebat sepanjang zaman, malah dikatakan ramai histeria apabila dapat mengisi borang parti bunga yang dikasihi itu.

Kesimpulannya apa yang mereka war-warkan hanyalah propaganda biasa untuk memberi tahu parti bunga diterima ramai, kata mereka parti bunga perlu bekerja keras untuk membuktikan parti itu lebih dominan dari parti pembangkang yang lain.

Baru-baru ini media telah melaporkan parti Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang kononnya telah menerima 200 keahlian baharu dari Kampung Tok Sani Parlimen Bagan. Menurut ahli Majlis tertinggi PPBM, Marzuki Yahaya, mereka itu semuanya bekas AHLI UMNO.

Apa nak dihairankan, BEKAS AHLI UMNO, masuk pula bunga, jadi bukan ahli UMNO pun sebelum ni, tetapi parti bunga dia punya sembang, gunung boleh terbelah dua.

Mereka sahaja yang hebat, mereka sahaja yang unggul, tetapi hakikat, semua faham.

Rupa-rupanya, berita '200 ahli UMNO masuk PPBM' ini hanya satu pembohongan sahaja! Perkara ini dinyatakan sendiri oleh Ketua UMNO Bahagian Bagan, Datuk Shaik Hussein Mydin.

Baca seterusnya disini KLIK

Isnin, 9 Januari 2017

KERAJAAN AZMIN ALI SEMAKIN TIDAK RASIONAL DALAM HAL-HAL SENSITIVITI


Bagaimana lokasi yang didiami lebih ramai orang Melayu, boleh dipersetujui pula oleh kepimpinan yang berbangsa Melayu dan beragama Islam demi menjaga minoriti abang besarnya DAP.

Tidak dipastikan, apakah kewajaran membenarkan kawasan perkuburan orang bukan Islam di kawasan 100% orang melayu.

Ini bukan persoalan perkauman, perkara ini pasti akan menjadi buah mulut sekiranya kita berbuat begitu di lokasi yang 100% orang bukan Islam. Apakah kerana peranan boneka pemimpin Melayu di Selangor sudah nampak terang benderang.

Ladang babi mega di kawasan orang Melayu, kali ini kawasan perkuburan bukan Islam TERBESAR PULA DI KUALA SELANGOR.

Menurut blogger JAWA BERNAMMelalui berita yang diterima dari seorang sahabat di dalam Pejabat Tanah Daerah Kuala Selangor, Nirvana Memorial Park telah menghantar surat tersebut kepada Pegawai Daerah untuk mendapatkan kelulusan membuka sebuah lagi kawasan perkuburan.

Apakah sebenarnya yang ingin ditunjukkan oleh Azmin Ali sebagai pemimpin yang nampak hala tujunya cuma nak berkuasa, bukan untuk menjaga sensiviti.

Sekiranya isu ini makin panas, sudah pasti akan terdengar suara-suara mengatakan UMNO itu rasis, ini bukan perkara RASIS, tetapi perihal bagaimana maruah orang melayu boleh dikotak katikkan oleh manusia yang bertopengkan kuasa.

Baca seterusnya..

http://jawaber6.blogspot.my/2017/01/kerajaan-selangor-luluskan-pembinaan.html

Ahad, 8 Januari 2017

TIDAK DIPASTIKAN KEBENARAN VIRAL INI?

Benarkan orang ini penculik? Atau hanya mainan persepsi sehingga menjadi viral dan mengundang gundah gulana nitizen? Adakalanya perkara yang sensitif ada baik buruknya untuk menjadi viral, maksudnya ibu bapa akan lebih berhati-hati.

Kadang-kadang ada benarnya terjadi, kita sahaja belum terkena, malah penjahat-penjahat ini mungkin sedang mengatur strategi, almaklumlah, dalam dunia ini makhluk jahat lebih ramai dari yang baik.

Kesimpulannya, tidak dipastikan benar atau tidak viral ini, kalau tak benar, kesian pula dengan nyonya tu, main sedap je kita snap, lepastu viral.

Pihak Polis pasti melakukan terbaik untuk menjaga keselamatan kita. Kerjasama kita juga amat dialu-alukan.


(ViraL) Nyonya Tua nie Jual Organ,.Kalau nampak dia Sila tarik anak anda dan Blah

http://markerpenmedia.blogspot.my/2017/01/viral-nyonya-tua-nie-jual-organkalau.html

KAYA GILA, KALAU NI ANAK NAJIB HABISLAH..

Kalau kot Tun M semua ok, tiada salah, mulia, hebat, disanjung.

Kalau kalaulah anak Najib, atau Rosmah Mansur. Percayalah bergegar bumi Malaysia kerana memiliki beg tangan beharga RM400,000..

Ank mukhriz takpa. Dia kaya takpa, orang lain kaya haram, tak boleh.

Jawapan gua... Kepala abah kau hijo...