Sabtu, 18 Februari 2017

Tidak Kepada Himpunan RUU355 Kata Biro Politik PKR


PKR memang didalamnya penuh dengan gandaan minda liberal, mereka peduli apa perihal undang-undang Islam, sedangkan mereka tahu, kekuatan umat Islam perlu dipertingkatkan.

Kerana akal mereka terlalu memilih logik, kerana politik, asal boleh untung, perlu dikejar dahulu, kafir juga dikejarkannya.

PAS pasti susah untuk bekerjasama dengan PKR selepas ini.AIDCNews – 16/02/17 – Keputusan mesyuarat Biro Politik PKR yang menolak perhimpunan di Padang Merbok bagi menyokong cadangan meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau dikenali sebagai Akta 355 pada 18 Feb ini tersebar di media sosial.

“Keputusan Mesyuarat Biro Politik Bil 1/2017 bertarikh 10 Januari 2017:-

“Biro Politik bersetuju supaya KEADILAN tidak menyertai himpunan berkaitan usul pindaan RUU355 anjuran Parti PAS yang akan diadakan pada 18 Febuari 2017 ini. Harap maklum,” kenyataan ringkas daripada nota Setiausaha Agung dipetik.

Penolakan PKR terhadap perhimpunan PAS itu telah tersebar meluas di media sosial termasuk di Facebook ‘Menyokong penuh Tuan Guru Presiden dan kepimpinan ulama‘

“Jika ianya benar…Maka sudah terang nyata tanpa bersuluh pendirian PKR dan hala tuju parti mereka.Kesian!!!!,” ulas facebook pro PAS itu.

https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/16/keputusan-biro-politik-pkr-tolak-perhimpunan-355-tersebar/

Khamis, 16 Februari 2017

Azmin Tidak Gentar Siasatan SPRM Menurut Sumber

Dato' Jamal sudah serahkan dokumen kepada SPRM berkenaan penyelewengan dana YAWAS atau Yayasan Warisan Anak Selangor, namun menurut sumber yang admin dapat, Azmin tidak gentar sedikitpun sekiranya SPRM ingin menyiasat sekiranya ada salah laku dalam pentadbirannya.

Azmin sedia menyerahkan segala apa sekalipun dokumen atau siasatan paling hebat dari SPRM untuk membuktikan yang dia ada menyeleweng, ini kerana katanya, apa yang dilakukan tidak sedikit pun ada salahlaku serta unsur rasuah, tidak mungkin didikan Anwar Ibrahim mengajar untuk menjadi rasuah, pentadbiran Selangor paling suci dan hebat daripada pentadbiran Najib Razak.

Kita lihat dan tunggu apa SPRM akan lakukan. Kalau dipihak kerajaan perseketuan bukan main cepat bertindak, adakah dengan pembongkaran dari Dato' Jamal ini akan memberi satu malapetaka kepada BN kerana pihak PKR adalah paling suci dalam Malaysia.


Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos hadir ke Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor, petang ini, bagi menyerahkan dokumen penyelewengan dana Yayasan Warisan Anak Selangor (Yawas) melalui Skim Mesra Usia Emas (SMUE) dan Khairat Kematian Negeri Selangor berjumlah RM200 juta.

Jamal berkata, tindakannya menyerahkan dokumen tersebut untuk meminta SPRM menjalankan siasatan melibatkan penyelewengan dana rakyat yang disalurkan kepada ahli parlimen tertentu di daerah Hulu Langat, Gombak dan Petaling.

Kata beliau lagi, dana tersebut turur disalurkan kepada beberapa ahli parlimen Wilayah Persekutuan termasuk Parlimen Pandan, Cheras, Kepong, Batu, Wangsa Maju, Bandar Tun Razak, Lembah Pantai, Seputeh dan Segambut.

Tambahnya lagi, wujud keraguan apabila dana skim itu yang disalurkan kepada Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli bukan melalui akaun Pejabat Khidmat Ahli Parlimen, sebaliknya melalui akaun individu atas nama Muhammad Firdaus Hashim.

Menurutnya lagi, dana SMUE yang dikendalikan oleh Dr Tan Kee Kwong dipercayai telah disalah guna pihak tertentu.

Tindakan Jamal menghantar dokumen kepada SPRM itu susulan protes dilakukannya dua hari lalu di hadapan Bangunan Sultan Abdul Aziz Shah, Shah Alam yang mendapat perhatian orang ramai apabila beliau membawa 15 van jenazah dan keranda sebagai simbolik penyelewengan dana Yawas.

http://www.selangorpress.net/selangor/2017/02/jamal-serah-dokumen-penyelewengan-dana-yawas-kepada-sprm/

Rabu, 15 Februari 2017

AMK Tuntut Najib, KJ Mohon Maaf Atas Protes ‘Keranda’ Jamal

Mungkin panas hati tindakan Dato' Jamal membongkarkan penyelewengan dana Yayasan Warisan Anak Selangor (Yawas) bernilai RM200 juta. hari ini Angkatan Muda Keadilan (AMK) menuntut Dato' Jamal meminta maaf kerana menggunakan keranda untuk tujuan politik.

Isu yang dibangkitkan oleh Dato' Jamal tidak dapat dijawab dengan cermat oleh Azmin serta exco-exco belaannya, sudahlah songlapkan wang yang diamanahkan, untuk menyelamatkan diri, AMK terpaksa petik nama DS Najib Razak serta Khairy Jamaluddin, kononnya mereka merestui apa yang dilakukan oleh Dato' Jamal itu menghina agama Islam.

Tidak dipastikan menghina Agama Islam arahnya yang mana? Adakah untuk memberitahu secara sinis cara kerajaan PKR Selangor gunakan duit haram, itu melanggar hukum agama?

Kepada Dato' Jamal, admin sarankan bongkarkan lagi ketahitan perangai kerajaan Selangor pimpinan Azmin hipokrit.

Lawan sampai tumbang PKR dan sekutunya.


Angkatan Muda Keadilan (AMK) hari ini menuntut Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abd Razak dan Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan seluruh rakyat Selangor atas kejadian protes di hadapan Bangunan Sultan Abdul Aziz Shah, Shah Alam, semalam yang didakwa mencemarkan imej Melayu dan Islam.

Timbalan Ketua AMK Pusat, Dr Afif Bahardin berkata protes yang diadakan oleh Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos dan Exco Pemuda Umno Malaysia, Datuk Armand Azha Abu Hanifah itu biadab dan tidak berperikemanusian.

Afif berkata lagi, kegagalan Najib dan Khairy membuat permohonan maaf dalam tempoh 24 jam membuktikan bahawa tindakan dua kepimpinan Umno itu direstui oleh mereka.

“Jika mereka gagal untuk meminta maaf dalam tempoh 24 jam, ini membuktikan bahawa Datuk Seri Najib dan YB Khairy membenarkan dan merestui tindakan biadap ahli mereka yang telah mencemar imej Islam dan Melayu.

Baca seterusnya http://www.selangorpress.net/selangor/2017/02/amk-tuntut-najib-kj-mohon-maaf-atas-protes-keranda-jamal/

Selasa, 14 Februari 2017

Dato' Jamal Buat Hal Lagi

Sejak bertuala di SUK, bawa tilam dan aiskrim free, nama Dato' Jamal tidak asing lagi kepada media arus perdana dan media sosial, paling diingati bila dia bertuala didepan pagar SUK Selangor untuk memberitahu kepada semua orang Selangor, krisis air makin parah.

Azmin mungkin malas nak layan, tetapi seni politik Dato' Jamal ibarat menampar perit yang terasa pedihnya walaupun nampak cara Dato' Jamal agak kartun, badut serta jenaka.

Kena ingat, kerajaan pimpinan Azmin adalah salah satu kerajaan yang paling hipokrit kerana banyak isu besar melanda di Selangor yang orang Selangor tidak nampak, jawapan biasa kita dengar ahh tak mengapa janji bukan Umno.

Isunya bukan pasal Umno kawan, isunya ketelusan, kalaulah kerajaan Selangor pimpinan Azmin main hentam perihal-perihal primis maksiat serta pusat judi, adakah kerajaan Selangor membuat duit dengan dana yang tidak halal?

Bukan sedikit pusat-pusat judi haram, pusat maksiat, rumah urut serta pelacuran. Dulu tuduh Umno macam-macam, sudahnya kerajaan Selangor cukup subur dengan perihal maksiat.

Pas pun diam sahaja, kalau hal Umno dahulu bukan main, sekarang kerana nak tunjuk mereka kuat, hal-hal yang nampak remeh ini mereka biarkan.

Salute Dato Jamal Yunus

Baca seterusnya

http://jawaber6.blogspot.my/2017/02/jamal-bawa-18-van-jenazah-ke-bangunan.html