Selasa, 17 April 2018

SKMM DIDESAK AMBIL TINDAKAN TERHADAP PORTAL MALAYSIAKINI - DATUK HUAN


Timbalan Presiden Parti Cinta Malaysia (PCM) Datuk Huan Cheng Guan mahu portal pro-pembangkang Malaysiakini diambil tindakan oleh pihak berkuasa kerana mengeluarkan laporan mengandungi berita palsu yang biadab dan kurang ajar.
Dalam satu kenyataan hari ini, beliau mendakwa portal itu memutarbelitkan fakta dalam laporan mereka sehingga mengelirukan rakyat dalam artikel bertajuk’Best Not To Vote If You Can’t Get Leave, Zahid Tells Malaysians in Singapore’.
Menurut beliau, Malaysiakini membentuk satu persepsi seolah-olah kerajaan Malaysia tidak menggalakkan rakyat Malaysia yang berada di luar negara untuk pulang mengundi jika tidak boleh mendapatkan cuti. Malaysiakini mendakwa Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmd Zahid Hamidi yang berkata demikian.
“Saya merujuk kepada satu artikel diterbitkan oleh portal pro-pembangkang Malaysiakini di mana portal ini berniat jahat dengan memutarbelit kenyataan yang dikeluarkan oleh Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.
“Artike ini telah memberi persepsi kononnya kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak menggalakkan rakyat Malaysia yang bekerja di Singapura untuk pulang mengundi,” katanya.
Rujuk berita berkenaan di sini : –
http://www.pru14.tv/2018/04/17/datuk-huan-desak-skmm-ambil-tindakan-ke-atas-malaysiakini/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan